Aquest dimecres, entre les 9 i les 14 hores, ha tingut lloc una sessió de treball que ha reunit a més de 120 professionals de dos àmbits tan essencials com és la salut -en concret la salut mental infantojuvenil- i l’educació. La jornada, que ha comptat amb dues taules, ha començat debatent sobre quin serà el recorregut que ajudarà a contextualitzar el món en el què vivim des d’una vessant sanitària, educativa i social. A continuació, s’ha aprofundit en la cartera de serveis i programes d’educació i de la xarxa pública de salut mental i addiccions infantojuvenil.
D’altra banda, la jornada ha comptat amb un espai per presentar les noves propostes de col·laboració, fruit dels grups de treballs per ser valorades a través d’una dinàmica participativa, que ha acabat amb una posada en comú de les principals conclusions. Com a cloenda, s’ha realitzat un col·loqui participatiu sobre les propostes presentades en els grups interdisciplinaris. A més, s’han trobat noves solucions i circuits més eficients en un entorn complex, que enguany és l’objectiu del que partia la jornada.
Pel que fa a les autoritats, la I Jornada de Salut Mental i Educació de Badalona ha comptat amb els parlaments d’Arturo Míguez, gerent de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord, Pilar Otermin, gerenta de Badalona Serveis Assistencials, Silvia Ortiz, directora dels Serveis Territorials d’Educació a Barcelona Comarques, Magda Casamitjana, directora del Pacte Nacional de Salut Mental, Laia Assó, directora general d’Educació Inclusiva i Llengües, i Vanesa González, regidora de l’Àrea d’Educació i de l’Àrea de Cultura.