Aquest dimarts 13 de febrer se celebra el Dia Mundial de la Ràdio. Ràdio Ciutat de Badalona ho celebrarà amb un programa especial amb la presència de Luis del Olmo, Lídia Heredia, Marta Cristià, Núria Casas, Xavier Alujas i Tomás Fuentes, entre d’altres.
Però a banda de la municipal de la ciutat, hi ha altres emissores que continuen emetent a Badalona. Fruit del gran auge de les emissores de ràdio entre els anys 80 i 90, encara es mantenen Ràdio Pomar i Ona Mar FM. Ona Mar, ubicada al barri de Llefià, emet al 88.0FM i per internet al portal www.onamar.net.
Ràdio Pomar, l’emissora d’aquest barri badaloní, va néixer durant l’abril de 1991 de la mà d’un grup de joves de l’”Esplai Ateneu Pomar”. La seva primera emissió va ser el dia 7 de novembre de l’any 1991. Actualment, la ràdio de Pomar ofereix bàsicament ràdio-fórmula, a través del 101,2 FM o la seva web, i basa la seva programació en aquest gènere.
Badalona, ciutat de ràdio: des de EAJ 39 fins a Ràdio Ciutat de Badalona o Ona Mar
Badalona ha estat històricament una ciutat de ràdio. L’any 1933, el 13 de novembre, naixia una de les primeres emissores del país, EAJ 39 Ràdio Badalona, coneguda com “l’emissora de la costa”. El 1936, durant la guerra civil, l’emissora va ser encautada i passà a denominar-se Ràdio CNT-FAI. Les lluites partidistes amb el PSUC, finalment, van portar-la a ser desmuntada i traslladada a Barcelona. Després de la guerra civil, la ràdio va tornar a emetre agafant una gran popularitat. Anys més tard, l’emissora s’anomenaria Ràdio Miramar, malgrat que acabaria marxant a Barcelona.
L’any 1981, ara fa 40 anys, la ciutat va recuperar una ràdio local: neix Ràdio Ciutat de Badalona. A finals dels 80 i 90, la ciutat veu que neixen diverses emissores de barri i culturals, Ràdio Montigalà, Onda Laser, Onda 69, Ràdio Llefià, Ràdio Pomar o Ràdio Institut Albéniz.