Arriba la 48h OpenHouse Barcelona

    0
    111
    Capitania.jpg

    Aquest proper cap de setmana arriba una nova edició del 48h OpenHouse Barcelona, tot un referent en el món de l'arquitectura. Enguany Badalona participa amb un total de 12 edificis, els quals es podran visitar de franc, i amb quatre itineraris, seran guiats per experts i caldrà prèvia inscripció.

    L'objectiu es fer un recorregut per la història de la ciutat mitjançant l'arquitectura, des de l'època romana fins a l'actualitat, de les Termes i el Decumanus fins a l'edifici de capitania del Port.

    El llistat d'edificis que obriran les seves portes al públic és aquest:

    – Anís del Mono

    – Badalona, ciutat romana: Termes i Decumanus, Jardí Quint Licini i Casa dels Dofins

    – Casa de la Vila i Sala d'exposicions El Refugi

    – Casa i Taller Joan Tolrà – Orfeó Badaloní

    – Casa Prat – Casa Racionalista

    – Conjunt d'habitatges Can Mercader

    – Edifici de Capitania Port de Badalona

    – Edifici d'habitatges Gama

    – Edifici d'habitatges Progrés

    – Escola Artur Martorell

    – Escola Jungfrau

    – Sant Jeroni de la Murtra

    Itineraris guiats per experts

    Durant el cap de setmana s'han programat a Badalona 4 recorreguts que porten a les persones assistents des dels orígens de la ciutat romana de Baetulo, passant pel modernisme i arribant a la Badalona actual, com exemplifica el recorregut per la zona del barri de Sant Roc, subjecta a la remodelació des de l'any 2001.

    – 'El nou Sant Roc':

    Dissabte a les 16 h i a les 18 h. A càrrec de Pere Serra, arquitecte, i Pere Picorelli, coordinador de projectes de remodelació urbana. El recorregut transcorre principalment per la zona del barri de Sant Roc subjecta a la remodelació des de l'any 2001, i, per contrastar amb l'estat original, el recorregut també passarà per la zona de Sant Roc no afectada pel programa.

    – El nou centre de la Badalona del futur? L'eix mar muntanya: Rambla – Canal – Port:

    Dissabte a les 16.30 h i diumenge a les 11 h. Guiada per l'arquitecte Josep Maria Massot. El recorregut comença des del terrat del primer edifici en alçada construït al costat del port-canal, on es pot visualitzar el conjunt de l'operació, projecte urbà de Manuel Solà-Morales, per després baixar dins l'àmbit directe del port-canal. L'itinerari continua pel costat del Centre de Salut Progrés-Raval de Jordi Badia, i posteriorment travessa el pont de ferro sobre la línia fèrria inaugurat el 1912, que dona una perspectiva diferent del conjunt. Després es visita la CACI, construïda amb un mètode de prefabricació revolucionari a finals del segle XIX. El recorregut continua cap al port, pel costat del Quetx Ciutat de Badalona i l'Open Arms, fins a l'Edifici de Capitania, obra de Dora Castellà i Borja Carreras, on clou l'itinerari.

    – Un viatge en el temps a Dalt de la Vila:

    Dissabte a les 17 h i diumenge a les 11 h. A càrrec de Joan Mayné, antropòleg i museòleg. El Dalt de la Vila és el barri més antic de Badalona. Conserva, al subsòl, les restes de la ciutat romana de Baetulo. El barri ha tingut una continuïtat de vida des de l'època romana fins als nostres dies. Tanmateix, el traçat dels carrers i les places obeeix sobretot a l'època medieval. Un element característic de la zona són els hipogeus que conserven encara moltes cases.

    – Modernisme a Baix a Mar:

    Dissabte a les 16.30 h i diumenge a les 11 h. A càrrec de Margarida Abras Pou, directora del Museu de Badalona. El modernisme a Badalona es troba, sobretot, a la zona de l'Eixample, que es va començar a habitar a principis del segle XX, i s'identifica amb l'arquitecte Joan Amigó i Barriga, un modernista de segona generació, molt influït per la Sezession, que va projectar cases per a la burgesia i també alguns edificis destinats a fàbriques..