21/01/2015 – El ja exconseller delegat de Badalona Comunicació va dimitir i, acte seguit, va ser contractat com a gestor; l'oposició ja té majoria al Consell d'Administració.
El cas de la destitució del conseller delegat de Badalona Comunicació, Albert Fernández Saltiveri, serà un dels més recordats entre les diferents disputes polítiques que el govern del PP i l’oposició en bloc han viscut durant aquest mandat. Sens dubte. Ahir al matí es va reunir, en sessió extraordinària, la junta general de Badalona Comunicació amb la idea de reestructurar el seu consell d’administració i substituir el cap dels mitjans públics, objectiu dels grups opositors des de l’afer de L’Estaca fa uns mesos. Abans de començar, l’alcalde Garcia Albiol va anunciar per sorpresa que Saltiveri havia presentat, el dia anterior, la seva dimissió i deixava el seu càrrec. D’altra banda, advertia l’oposició que tirar endavant la votació i aprovar i acomplir l’acord proposat era “il·legal i serà tractat a tots els efectes”, ja que, assegura el batlle, ell és qui ha de proposar els consellers. PSC, CiU i ICV-EUiA, recolzant-se en la Llei de Societats Anònimes, van mantenir la petició i van aprovar l’entrada al consell d’administració de cinc nous membres que els hi donen majoria: Francesc Navarro i Cristian Carneado (PSC), Josep Sanromà (CiU), Asun Garcia (ICV-EUiA) i Josep Viñeta Balsells, periodista i figura escollida per tots tres grups per encapçalar els mitjans públics. Acte seguit, l’oposició va demanar constituir immediata el nou consell d’administració, a fi de poder nomenar el nou conseller delegat i evitar un buit de poder. Atès que l’alcalde no ho va acceptar, es va presentar una sol·licitud formal que s’ha de fer efectiva en 10 dies.
Les sorpreses no s’havien acabat, però. Fonts municipals informaven, quan tot semblava més o menys dat i beneït, que el consell d’administració de Badalona Comunicació –fins ahir format només per membres del PP- havia acceptat dilluns la dimissió de Saltiveri i que, atès que “la societat quedava sense ningú al front, es va decidir mantenir la relació laboral” mitjançant la seva contractació com a “coordinador executiu”, amb “poders per a la gestió de la societat”. La tinent d’alcalde Maritxu Hervás, a més, va anunciar que el govern local prendrà les “mesures legals pertinents” contra l’oposició per “defensar els interessos de l’Ajuntament en un termini molt breu”. Dit d’una altra forma: Saltiveri continuarà sent el gestor dels mitjans, almenys fins que sigui convocat el nou consell d’administració i es nomeni el nou conseller delegat, quelcom que, segons els terminis legals, s’hauria de produir abans de 10 dies. La incògnita, no obstant, resideix en si el govern portarà als jutjats la proposta de l’oposició. De qualsevol forma, només s’hauria de frenar tot el procés si un jutge dictés mesures cautelars. De no ser així, el consell hauria d’estar reunit abans de poc més d’una setmana.
El líder socialista, Jordi Serra, va etzibar que Albiol “no respecta la voluntat del Ple” i qualifica de “tramposa” la forma de procedir del PP amb Saltiveri. “Per a ell és vàlida una votació amb només set membres del PP però vol portar al jutjat una altra d’una junta de 27 regidors que ha perdut 11 a 15”. El president de CiU, Ferran Falcó, per la seva banda, considera que la “maniobra és indecent” i que Badalona Comunicació viu “una situació insòlita per la irracional tossuderia del PP”. Per a ICV-EUiA, el moviment ha estat “una pirueta legal per mantenir un comissari polític”. L’ecosocialista Àlex Mañas veu “inaudit que un alcalde porti als jutjats una decisió que pren un ple municipal”. Tots tres han coincidit en afirmar que en 10 dies hi haurà nou conseller i s’acomiadarà Saltiveri definitivament.