Ajuntament i policies estudien la instal·lació de radars a la Vallensana per evitar carreres il·legals

    0
    180
    IMG_8398.JPG

    21/09/2016 – Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i Ajuntament es coordinen des del mes de juliol per enxampar els implicats en les curses nocturnes.

    Fa uns mesos que Canyet es veu afectat per la curiosa i perillosa pràctica de carreres il·legals de cotxes i motos a la part més baixa de la carretera de la Vallensana, a partir de l'estació de bombers i durant les nits. Des del mes de juliol, els veïns van notar un augment i consolidació d'aquest fenòmen que sí s'havia donat anteriorment però de forma puntual.

     

    És un problema que es dóna des de fa temsps però que ha repuntat els darrers mesos, per això vam entrar en contacte amb policia i Ajuntament”, explica el president de l'AVV de Canyet, Pepe Sánchez. El passat dijous, precisament, es va produir una reunió entre el Consistori, el veïnat, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, cos responsable de la seguretat d'aquesta carretera, ja que és considerada interurbana.

     

    Identificacions de cotxes i conductors

     

    Segons va trascendir a la trobada, la policia catalana manté actiu un operatiu des dels mesos d'estiu per controlar les curses. Els caps de setmana, que concentren el gruix d'aquesta activitat, els Mossos engeguen patrulles no logotipades i la iniciativa ha donat alguns fruits. Els darrers dos mesos, s'han produït dues denúncies i diferents identificacions, expliquen fonts municipals.

     

    Instal·lació de radars mòbils

     

    El regidor de districte, Francesc Ribot, explica que es tracta d'un problema difícil de combatre perquè és complicat enxampar els implicats 'in fraganti'. “Si algú truca perquè sent els sorolls, quan la policia arriba ja han marxat, per això és útil la presència els caps de setmana”. Més enllà d'aquest dispositiu, que continuarà vigent, en principi, una de les opcions que se sospesaran serà la de col·locar un radar mòbil en algun punt del tram afectat per aconseguir identificar els vehicles participants.

     

    Ens preocupa molt perquè és un risc per als que corren i per a la resta de la ciutadania”, lamenta Ribot. El president veïnal destaca la “contaminació acústica” que suposa per al barri durant les nits, i el perill que comporta per a la resta de conductors. “És un tram pel que passen molts cotxes i ambulàncies de camí a Can Ruti. Esperem no haver de lamentar res”. Per això volen una coordinació total entre cossos, amb l'objectiu de “normalitzar la circulació” i evitar que es converteixi en un “problema cíclic com a l'Arrabassada de Barcelona”.

     

    Els Mossos, que confirmen que els operatius i les coordinacions es mantindran les properes setmanes, insisteixen en la importància de la col·laboració ciutadana, a qui demanen contactar al 112 per avisar d'aquestes curses.

     

    El barri vol que sigui una via urbana

     

    Aprofitant la problemàtica de les carreres, l'AVV ha posat sobre la taula la demanda per convertir la carretera de Canyet en una via urbana que passi a ser gestionada per l'Ajuntament. A dia d'avui, és una via interurbana a càrrec de la Diputació, i això dificulta normalitzar els vials per als vianants. “Volem que hi hagi més seguretat, il·luminació i mesures perquè els cotxis no vagin tan ràpid. Hi ha mols trams sense vorera pels que no es pot passar”, explica Pepe Sánchez.

     

    El president veïnal apunta que existeix un informe de la Diputació de l'any passat que apostar per la conversió en via urbana, i així ho ha demanat Canyet al procés participatiu del Pla d'Acció Municipal. Una mitjana de 6.500 cotxes diaris passen per la carretera.