L’Ajuntament de Badalona negocia amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el futur de la gestió del Servei esporàdic de transport adaptat per a persones discapacitades amb mobilitat reduïda. El regidor de Serveis Socials i Participació, Miguel Jurado, es reunirà pròximament amb el vicepresident executiu de l’AMB, Antoni Balmón, per assegurar que es continuï oferint aquest servei més enllà del mes de setembre, que és quan finalitza l’actual conveni.
L’AMB és l’administració qui, després de la dissolució del Consell Comarcal del Barcelonès, té actualment delegada les competències per acord del Ple de l’Ajuntament de Badalona en la gestió d’aquest servei que presta, de manera efectiva, l’empresa Taxi Amic SL.
El regidor de Serveis Socials i Participació de l’Ajuntament de Badalona, Miguel Jurado, ha assenyalat que s’està treballant en una possible pròrroga o ampliació del conveni. Una altra línia seria la convocatòria per part de l’Ajuntament d’un concurs públic, “tot i que, materialment és impossible tenir-lo enllestit per al mes de setembre perquè els governs anteriors no tenien res previst”. En aquest sentit el regidor Miguel Jurado ha criticat que “l’Ajuntament de Badalona té pendent l’abonament amb el Consell Comarcal de 18 mesos d’aquest servei” i que “hem hagut de trobar solucions d’emergència amb la mateixa empresa perquè no suspengués el servei”.
Des del 2005 els ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, tenien un conveni amb el Consell Comarcal del Barcelonès per al Servei esporàdic de transport adaptat per a persones discapacitades amb mobilitat reduïda. L’aportació anual estipulada de l’Ajuntament de Badalona és de 69.904 euros. Cada usuari pot utilitzar aquest servei fins a 8 vegades al mes, abonant per cada trajecte l’equivalent a un bitllet de transport públic.