El deute acordat al pla de viabilitat ascendiria a 9,8 milions d'euros, dels quals 8,2 tindrien una garantia real. El dèficit postconcurs no va ser explicat
La roda de premsa de Jordi Villacampa va deixar moltes frases per l'anàlisi però també moltes dades.
Entre elles les econòmiques per intentar explicar la situació econòmica de la SAD.
Per primer cop des que es va aixecar el concurs de creditors -a la junta general d'accionistes no es va dir perquè l'aixecament va ser pocs dies després de tancar l'exercici- s'han fet públiques les suposades dades del pla de viabilitat.
Segons va anunciar el president, el deute de la SAD és de 9,8 milions d'euros, dividit en tres tipus de creditors: els privilegiats (8,2), els ordinaris (1,3) i els subordinats (0,3).
Els privilegiats són els que tenen una garantia real amb un terreny o algun acord signat
N'hi ha 3: Hisenda al que se li deu 2,9 milions; Bankia, 3,3 i Caiabank 2.
A Hisenda cal pagar el 2014 i es pretén fer-ho amb el contracte del Mercadona al Mas Ram, que fa uns mesos quan aquest diari va preguntar al club si existia quan els veïns del barri van enviar el projecte a la fiscalia, es va negar rotundament.
El deute amb Bankia s'hauria de tornar el 2015, i es respondria amb la venda de la zona esportiva del Mas Ram.
El de Caixabank, que es tornaria el 2016, s'efectuaria amb el suposat projecte que es faci al terreny que té el club a Canyet.
D'aquesta manera doncs, tal i com va confirmar el propi Villacampa, la Penya s'oblida de l'ampliació del Magic, que té l'informe desfavorable dels tècnics de l'ajuntament, per respondre els crèdits privilegiats.
Els crèdits ordinaris (1,3) són els que se'ls hi ha fet el 80% de quita i corresponen una part a Hisenda -així divideix el deute amb l'administració la llei- i a proveïdors.
En aquest camp també hi entren jugadors i agents. Aquest deute s'ha de començar a afrontar progressivament pagant proporcinalment un 10% la temporada 14/15, un 20% la 15/16 i un 70& la 16/17.
Els subordinats (0,3) són, segons el president, els interessos generats i s'afronten en última instància, al 2018.
Aquest és el pla de curació d'una llarga malaltia. El cas però, és que la Penya, que hauria d'estalviar cada any per ser viable i poder tornar els crèdits ordinaris, en el primer any postconcurs ha generat un dèficit que s'acosta als 2 milions d'euros.
Aquest és el perill real i imminent de l'entitat, ja que per llei, no és pot generar dèficit després del concurs.