La sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure reobre amb la versió de Les Tres germanes del rus Anton Txékhov (1860-1904) de l’actor i director Julio Manrique, Marc Artigau i Cristina Genebat. L’obra es refereix, com indica Manrique, a les “grans preguntes” de la vida, com ara per què vivim, per què patim i per què existim, el que veu com quelcom de “catàrtic” en els temps actuals que vivim marcats per la pandèmia de Covid. “Txékhov continua explicant-nos els nostres anhels, temors, esperances, els somnis de futur, la nostra mandra, els nostres defectes i virtuts”, assegura Manrique.
Manrique introdueix els 10 actors del muntatge en una peixera transparent gegant que expressa dalt l’escenari la bombolla vital en què es troben immersos i de la que no poden sortir. Les tres germanes (interpretades per les actrius Cristina Genebat, Maria Rodríguez i Elena Tarrats) es van quedar sense pare fa un any, i “el seu fantasma les impregna des de l’inici, elles viuen en una ciutat petita, gris, avorrida, i no deixen de dir-se que volen marxar a Moscou, sortir d’on estan, cercar el territori de la infància, idíl·lic, de felicitat”, afirma el director.
Aquest esperit d’escapada centra una obra en la qual el canvi climàtic ha estat el vehicle amb què han volgut explicar “un món en transformació” com el que va narrar per a la posteritat l’escriptor rus.
L’obra es representarà de dimecres a dissabte a les 19 hores, diumenge a les 18 hores i el dimarts 29 de desembre a les 19 hores, al Teatre Lliure, Sala Fabià Puigserver, Plaça Margarida Xirgú, 1. Podeu resevar les entrades a www.teatrelliure.com.