Dues farmàcies de Badalona participen en una campanya pionera de reciclatge de raspalls de dents

    0
    83

    Més de seixanta farmàcies de Barcelona ciutat i poblacions de la província, com és el cas de dues farmàcies de Badalona, han instal·lat contenidors accessibles perquè la ciutadania pugui donar una segona vida als seus raspalls de dents, per formar part d’un projecte que aborda el repte de gestionar els 48 milions de raspalls descartats cada any a l’Estat, que posiciona  les farmàcies com a centres de salut i economia circular.

    La proposta és gràcies a l’aliança entre companyies de salut bucal, farmacèutiques i entitats promotores del reciclatge que han llançat “Raspalls amb futur”, el primer sistema de reciclatge de raspalls de dents  que situa les farmàcies com a punts clau per acostar aquesta iniciativa a la ciutadania. Durant aquesta primera fase, un centenar de farmàcies distribuïdes per Barcelona ciutat i  diferents municipis de la província  habilitaran contenidors específics on la ciutadania podrà dipositar els seus raspalls usats, assegurant-ne la transformació en noves matèries primeres. A Badalona, en aquesta primera fase hi participen la Farmacia Jofresa-Portillo (Prim, 156) i la farmàcia Pal CB (Independència, 190).

    Es tracta d’una solució sostenible per a un repte urgent. A l’Estat, cada any es descarten més de 48 milions de raspalls de dents, l’equivalent a 772 tones de plàstic, un residu que fins ara no comptava amb un sistema de reciclatge específic. Gràcies a aquesta iniciativa, aquests raspalls podran tenir una segona vida transformant-se en productes sostenibles, com palets homologats.

    El desgast dels filaments del raspall de dents després de tres mesos d’ús, així com una sèrie d’altres factors, poden ser indicadors que revelin la necessitat de renovar-lo per garantir una higiene bucal òptima. A partir d’aquí, neix “Raspalls amb futur”, per donar resposta a aquesta necessitat de donar una segona vida als raspalls.

    Amb aquest projecte, les farmàcies es consoliden com a punts clau en la transformació cap a un model d’economia circular, promovent no només la salut i la salut bucal, sinó també un compromís col·lectiu amb el futur del planeta i la sostenibilitat ambiental. El projecte té com a objectiu expandir-se a altres ciutats en pròximes fases,  perquè aquesta iniciativa pionera esdevingui un model global normalitzat per a la gestió sostenible de residus plàstics en el sector de la salut bucal.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí