Arriba el Filmets “dels 50 més curts”

    0
    4

    Divendres, 18 a les 20 hores. Save the Date. Sessió Inaugural, i ja competitiva, de la 50ª edició del Festival Filmets al Teatre Zorrilla. En la sessió inaugural es projectaran cinc pel·lícules, “perles del festival”, segons  ha compartit Agustí Argelich, director artístic del certamen, en la presentació de la cita.  Amb multitud de propostes, seran deu dies molt intensos. I, informativament parlant, és molt més assenyat per qui rep la informació que anem a pams, i en aquest article entomem algunes dades essencials i especialment com serà la sessió inaugural. És la millor manera de retre homenatge al titànic esforç de l’equip del Festival: que de cada sessió s’expliqui el màxim de la seva riquesa perquè els espectadors puguin assaborir millor el que visualitzaran, i per portar cap a la sala, o les sales – al Zorrilla sumen la sala del Círcol-, nou públic. Perquè, el Filmets té propostes per a tots els públics. I totes les activitats són gratuïtes.

    Les cinc pel·lícules que es podran veure divendres en la inauguració són Duck, una pel·lícula del Regne Unit dirigida per Rachel Maclean. Ficció, amb tècniques d’animació, que concentra en una única cinta tots els protagonistes de les pel·lícules de 007 amb la Marilyn Monroe inclosa. La proposta és única en l’ús íntegre de vídeo i àudio depfake, ressuscitant els actors a través de Intel·ligència Artificial. “Que també es farà present en el Festival”, com va compartir Xavier Casanovas, director general de Badalona Comunicació, organitzador del festival que porta per títol “Els 50 més curts”.

    La segona cinta de divendres és Bayoneted!, una ficció de França dirigida per Thomas Dahirel, ambientada en la primera guerra mundial. És tracta de l’opera prima d’aquest autor francès.

    Welcome Tahiya, la tercera proposta, és una ficció d’Espanya dirigida per Marta Bayarri, que qüestiona com l’atemptat terrorista de Barcelona va fer mirar les persones d’una altra manera.

    La quarta proposta és Eeastern, una animació de França de l’escola ESCA,  que segons Argerich, “no pot fallar”. El que ens porten divendres és un homenatge als espaquetti western.

    La Sessió Inaugural, i també, recordem, competitiva,  s’acabarà amb The one note man, una ficció del Regne Unit dirigida per Giorgos Siougas, que ha confirmat la seva assistència a la sessió inaugural. Aquest filmet tracta sobre un solitari fagotista que té una experiència que canviarà la seva vida. The one note man  arriba a Badalona amb un gran palmarés,  i cal destacar especialment que va ser seleccionada en la passada edició dels Oscars de Hollywood.

    La 50ª edició de Filments es farà del 18 al 27 d’octubre i projectarà un total de 255 curtmetratges, dels guals 212 entraran en competició. És el festival de curmetratges més antic d’Espanya, i encara acumulea més trajectòria perquè va començar a caminar l’any 1969 amb el nom de 1a Biennal de Cinema Amateur, d’àmbit estatal.

    A la sessió inaugural, que ja compta com a competitiva, se li sumaran 24 més repartides en les 4 seus oficials: El Teatre Zorrilla, la seu històrica del festival; el teatre del Círcol Catòlic, regupada com a seu oficial després de 14 anys d’absència, com va recordar  la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Badalona  Vanessa González, també present a la presentació; l’Institut Français de Barcelona i els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat. D’entre els filments seleccions, dels més de 4.000 que van arribar-hi per visionar, es podran veure 9 curts que són candidats als Goya 2025.

     

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí