L’AVV del Progrés demana que Fernández rectifiqui perquè sí que esperen reunir-se amb l’alcalde des del 18 d’abril de 2024

    0
    18

    Ahir, durant la sessió plenària d’octubre, es va aprovar per unaniminat una moció presentada pels grups de l’oposició en la que s’abordava la situació del barri del Progrés, demandes del barri recollides en el projecte horitzobarriprogres que ha guanyat  notorietat després de la crisi del Mercat Torner. La defensa de la moció la va fer Núria Escudé, responsable d’Urbanisme de l’AVV del Progrés, qui va dir que esperen reunir-se amb l’alcalde des del 18 d’abril, que van presentar una instància pel procediment corresponent. L’alcalde es va disculpar i va assumir personalment l’errada administrativa per no haver-los donat cap resposta ni haver-los atès, i es va emplaçar a agendar-los com més aviat millor.

    Tot anava tan bé, quant ja en l’espai de precs i preguntes, i amb el primer tinent d’alcalde, Juan Fernández exercint d’alcalde per la marxa d’Albiol, va voler fer un matís que ha indignat molt l’entitat. Va llegir textualment l’encapçalament de la instància enregistrada el dia 18 d’abril, que diu: “A l’atenció del Sr. Xavier García Albiol, alcalde de Badalona per coneixement que s’ha constituit a l’associació de veïns del barri del Progrés una comissió d’urbanisme donat ‘actual situació urbanística de deteriorament del barri i en l’absència d’actuacions municipals des de fa molts anys”. Signada pel president, i adjuntada amb un document en pdf. De manera que el document té tres parts: El justificant del registre,  la instància genèrica i  després  la carta amb l’explicació i la petició de reunió a l’alcalde.

    L’AVV ha emès un comunicat en el que posa en context respecte de l’aprovació de la moció, en la que explicaven la situació urbanística del barri i la necessitat d’un pla d’actuacions i pacificació el barri. “També explicàvem”, afegeix el text, que “havíem lliurant una petició de reunió a l’alcalde el passat 18 de’abril sense haver rebut cap mena de resposta”.

    Al final del ple, com hem indicat,  “quan els membres de l’AV Progrés haviem marxat i en el transcurs de precs i preguntes el Sr. Juan Ferández va anar a buscar la carta i va mostrar simplement la sol·licitud i va dir públicament que nosaltres  només vàrem comunicar la nostra constitució com a comissió”. Davant aquets fets, que l’entitat qualifica com a “lamentables”, ha aportat el document complet, que forma una unitat,  i a partir d’aquesta aprotació,  l’associació vol aclarir que:

    “El Sr. Fernández està mal informat o menteix; si bé la sol·licitud parla de la constitució de la comissió annexava un carta dirigida a l’alcalde i signada per les 15 persones que en aquell moment composàvem la comissió. Demanen en el proper ple una rectificació, donat que es va fer constar en l’acte aquetes afirmacions que posen en dubte la veracitat de la nostra intervenció.  No ajuden a generar espais de confiança, necessaris per a les propostes ciutadenes”. Tal i com es llegeix al final de la carta,  l’entitat conclou:” Per tot l’exposat anteriorment, sol·licitem una reunió amb vostè amb els següents punts a tractar”.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí