L’oposició carrega contra Albiol per “la degradació que impulsa a Badalona Comunicació”

    0
    6

    Els grups municipals del PSC, ERC, Comuns i Guanyem denuncien que el govern del Partit Popular, amb Xavier Garcia Albiol al capdavant, “està utilitzant la seva majoria absoluta per transformar Badalona Comunicació, el mitjà públic de referència a la ciutat, i convertir-lo en un instrument de propaganda a favor dels interessos del Partit Popular i de l’Alcalde”. L’oposició a l’Ajuntament de Badalona emet aquest comunitat conjunt després que aquest mitjà de comunicació exposés les condicions amb les que Opina.cat arriba a Badalona. També, divendres, l’endemà de la publicació per part de Diari de Badalona el seu Director General, Xavier Casanovas, va mantenir una reunió que no estava programada amb els representants dels treballadors per abaixar la tensió i exposar-los, per exemple, que havia aconseguit recursos de la productora d’Opina.cat per finançar millores per al funcionament de la casa. Si més no, mantenen, s’ha de situar la queixa en la situació de la plantilla respecte de salaris, i també agilitat en algunes qüestions com la millora o reparació dels equips.
    El comunicat conjunt de l’oposició, continua: “Després del primer govern d’Albiol, des de l’any 2015, Badalona Comunicació s’ha caracteritzat per la seva rigorositat periodística i el respecte a la pluralitat política, oferint continguts de qualitat sobre l’actualitat local amb programes com Badalona Tres60 i el Badalona Matí, que han esdevingut imprescindibles per a molts veïns i veïnes de la ciutat”
    Amb la nova temporada,  que es va iniciar a principis de setembre, el programa Badalona Tres60, mantenen,  ha estat “relegat de les 18 h a les 21 h, competint en ple prime time amb altres cadenes d’àmbit nacional i estatal”. La ubicació d’aquest magazine en la graella d’access prime time va ser també anunciat per Diari de Badalona.  Afegir que aquest programa s’enregistra a la tarda, i no s’emet en directe i que tampoc, evidentment, admet trucades en directes de la ciutadania. “El programa ha estat substituït per OpinaCat, conduït per Carlos Fuentes, i amb la participació de persones com el mateix Xavier Garcia Albiol. A més, la producció d’aquest nou espai tindrà un cost de 98.000 euros, a part dels recursos interns de Badalona Comunicació, una despesa que resulta injusta pels treballadors del mitjà, els quals porten anys reclamant l’equiparació salarial amb les altres empreses públiques locals i mitjans de comunicació similars”, continuen
    Per finalitzar: “Els grups municipals del PSC, ERC, Comuns i Guanyem volen expressar el seu total suport a la plantilla de Badalona Comunicació i denuncien la deriva partidista i el desmantellament del servei públic, que té com a únic objectiu convertir la televisió local en un altaveu de propaganda del Partit Popular i del seu alcalde, Xavier Garcia Albiol”.

    Aquesta tarda s’emet en directe el primer programa Opina.cat des dels estudis de la televisió de Badalona. L’equip de professionals assegura que no hi ha cap desavinença ni amb Carlos Fuentes, ni, especialment, amb la productora del programa, que es també molt ben rebuda i coneguda d’alguns periodistes de la casa. Lamenten la desproporcionalitat en l’abocament dels recursos, i comparteixen episodis com desplaçaments fora del territori de Badalona i català per cobrir actes que s’han realitzat en condicions no gens habituals en els mitjans de comunicació. També està en l’aire, segons anuncien, com quedaria respecte a mitjans i recursos la voluntat de fer un programa especial aquest any de les campanades de cap d’any amb la Televisió de Badalona. Aquest extra, no inclòs en els conveni ni en la graella de personal i producció que hi ha ara a la casa, se sumaria a altres moments especials com la Cavalcada de Reis, les Festes de Maig i la ara fa uns anys sumada encesa de Nadal. Són temes que estan sobre la taula i que els treballadors han de negociar.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí