Xavi Ricart inicia gira avui al Zorrilla amb la direcció de “Els ossos de l’irlandès”

    0
    7

    En un poble anònim de la Catalunya rural s’ambienta aquest trhiller d’humor negre de Víctor Borràs, que dirigeix el nostre Xavi Ricart. “En un dia de tempesta s’evidenciarà que aquests tres amics tenen un problema”, comparteix Ricart, tot medint molt bé les paraules per no fer-nos un espòiler.  Els ossos de l’irlàndes és, pel que va dient,  una tragicomèdia a l’estil del Sé el que vau fer el darrer estiu.  La podem veure aquest vespre al Teatre Zorrilla, a les 20.0h. Hi trobarem en escena “tres homes molt bàsics, que mostraran molt clarament com és la relació entre nosaltres, entre els homes, que moltes vegades tirem de la ironia o de la mala llet,  o fem com si ho passés res, abans de fer front a les coses”. “Tenim mancances en educació emocional, i callem, en comptes de parlar obertament de la culpa o del perdó”, ens detalla.

    Aquests tres homes són els actors Ivan Benet, l’Ernest Villegas i el Norbert Martínez, badaloní d’adopció. L’obra estrà estructurada en tres actes, identificats amb la presentació, la solució i el descobrir què ha passat (…) Completen l’equip, l’escenografia d’Anna Tantull, la il·luminació de Pep Barcons, el vestuari de la Núria Llunell, el so del JOan Campodron i la fotografia del Jordi Valldaura.

     

    Després de l’estrena d’aquesta obra i de la temporada al Teatre Akadèmia, i amb els premis  de treatre Quim Masó (2022) i Frederic Roda  (2022) avui a Badalona arrenca una gira que voltarà  fins el desembre per diferents punts del territori català.  Al gener tornarà  al Poliorama,  i es podrà veure durant algunes setmanes de dilluns a dimecres.  “Una gira molt maca”, ens diu el Xavi Ricart.  Si tindrà més recorregut no se sap mai, comenta, “segur que poden sortir noves oportunitats que han d’encaixar amb l’agenda de tots els parcipants en el projecte”,  i això de vegades ja és més complicat perquè tothom ja està en nous projectes. Com ell, que no para. Ben tractat a la seva ciutat, Badalona, amb presència al Zorrilla, al Círcol i durant alguns anys com a director de les gales del Festival Filmets, el Xavi Ricart té per endavant projectes molt interessants, que sí comparteix perquè estan tancats. Acaba d’arrencar la temporada del  Polònia, del que, ens diu, que s’haurà d’anar acomiadant poc a poc.  Ahir  dijous estrena com a actor, interpretant Ilia, en el muntatge del Lliure de La gavina, de Txékhov,  dirigit per Julio Manrique. Tornarà a engegar, ara a Madrid i amb actors d’allà,  El Favor, que també tornarà després al Goya; a on també protarà Un Deu Salvatge amb  el Pere Arquillué.

    Avui, ens porta, a casa, una comèdia negra, amarga i de vegadas incòmoda de tres amics amb les seves misèries, de tres homes amb el seu horror, de tres ànimes amb les seves pors.

     

     

     

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí