Televisió de Badalona paga 98.569,63 euros pel programa de Carlos Fuentes, a més d’aportar tots els mitjans per emetre “Opina.cat” a partir del dilluns 7 d’octubre

    0
    8

    “Opina.cat” es comença a emetre a dilluns, en directe, de 18.30 a 20.00h

    Badalona Comunicació imputarà el cost al pressupost del 2024 i al del 2025

    La contractació s’ha fet a partir d’un procediment negociat sense publicitat prèvia

    Les condicions amb les que el mediàtic Carlos Fuentes desembarcarà a partir del proper dilluns, 7 d’octubre, en els estudis de Televisió de Badalona, es poden descobrir en el plec de condicions de la contractació entre la productora BACKTEVE SLU i Badalona Comunicació. Es tracta d’una contractacio a través del procediment negociat sense publicitat prèvia, inclosa en la llei de contractes,  però amb la recomanació que es faci servir amb molta excepcionalitat i quan la part contractant, és a dir, Badalona Comunicació, tingui  la certesa objectiva que només es pot presentar un únic candidat  a l’adjudicació. I, efectivament, és aquest el cas.  Si Badalona Comunicació volia situar en la seva graella de tarda el programa Opina.cat només podia convidar a negociar els termes de la contractació a la productora que té tots els drets sobre el mateix.

    Carlos Fuentes, l’estrella i ànima d’aquesta proposta televisiva que ha passat per difernts platós,  presentarà aquest programa des de Badalona, però amb el format i els tertulians i col·laboradors de sempre, que primer el van acompanyar al plató de 8TV, fins que va fer fallida, i  després cap al Canal 4 de Mallorca, a on es va desprogramar a l’estiu,  i ara emetrà des del carrer de Sant Agustí.  En aquest sentit, comptarà amb la participació a la taula de debat dels comunicadors de sempre:  Gonzalo Bernardos, economista; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la Universitat Internacional de Catalunya; Ricard Fernández Deu, advocat i periodista; Jordi Cañas, ex diputat al Parlament Europeu; Rafa López, sociòleg; Núria González, advocada; Roger Heredia, científic; Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló; i, “com no podia ser d’una altra manera, Xavier Garcia Albiol, l’alcalde de Badalona que sempre ha estat col·laborar en totes les teles que he anat”, subratlla Fuentes..

    És element clau per obrir un procés de contractació pública emetre un informe que justificqui l’inici del procediment. I en l’informe emés des de Badalona Comunicació, s’assegura que “El contracte s’incardina dins de l’execució de la producció ordinària de la Televisió de Badalona i s’ha considerat la necessitat i l’interès comptar dins de la programació amb el programa OpinaCat un programa de prestigi i amb bona implementació dins de la cultura televisiva local”.

    Carlos Fuentes ha assegurat a aquest diari  i també ho ha compartit en l’entrevista que li fan fet al programa de Ràdio Ciutat “Badalona Matí” que en Opina.cat no s’abordarà la realitat local perquè “ja hi ha altres espais en  la televisió que ho fan” i pel seu desconeixement de la mateixa. Manté que a més de la presència d’aquests convidats de prestigi un altre dels grans al·licients del programa serà la participació en directe dels espectadors que mijantçant via telefonica podran intervenir en directe a la tertúlia plantejant temes o fent preguntes. “És l’essència del programa”, insisteix. Aquest és una fet diferenciador respecte dels programes   de la televisió que recullen l’actualitat local –entre d’altres motius, perquè Badalona 360 no s’emet en directe, sinó que s’enregistra a mitja tarda, de manera que no hi hauria sincronietat-,  en els que s’ha suprimit aquesta manera de participar. Els badalonins i les badalonines només podran trucar a la seva televisió local per intervenir en aquest programa.

    Badalona Comunicació farà el pagament de 98.569,63 pels 133 programes, i a més posarà a disposició, segons la documentació consultada,  tots els recursos i equipos tècnics i les instal·lacions. S’incoporen el detall, però com a relació “no limitativa”, l’ús  del plató, del material i del personal de realització i emissió del prorama en directe, la preparació dels decorats, la dotació de recursos per a creació i disseny, el grafisme i la realització i edició dels vídeos per al programa. La productora no abona res en concepte de lloguer d’espais i ús de materials tècnics i humans que es facitita per a la producció i emissió.

    Aquest import és per la temporada que comença dilluns i acabarà a finals de juny. Concretament, des de dilluns 7 d’octubre de 2024 fins el dijous 19 de juny de 2025. Fins a 44 programes s’emetran entre el 7 d’octubre i el 19 de desembre de 2024 i fins a 89 programes s’emetran entre el dia 7 de gener i el 10 d’abril de 2025 i entre el 22 d’abril i el 19 dejuny de 2025. Amb els corresponents espais de vacances i descansos, tipus calendari escolar.

    No va ser fins ahir, 2 d’octubre, que es van fer públiques aquestes condicions, en base a  un document datat el dia 30 de setembre, document  imprescindible per a recollir la necessitat i la idoneïtat que porta Badalona Comunicació a contractar els sevreis de producció, cessió, distribució i emissió del programa de televisió “Opina.cat”.

    La contrapartida per a Badalona Comunicació és que l’empresa comercialitza i contracta publicitat i patrocinadors que aquest programa pugui sumar. En aquest sentit, Xavier Casanovas, director general de Badalona Comunicació manté que Opina-cat  s’ha de considerar un programa més de la Televisió de Badalona, ja que es farà a l’estudi i amb els mitjans de la nostra televisió. Destaca la importancia en l’indrement d’audiència que es capatarà “amb la voluntat de reforçar la visió metropolitana de la seva programació més enllà de l’audiència habitual del Barcelonès Nord”. A hores d’ara, no afegeix els ingressos que preveu sumar a les finances de la SA pública a partir de noves campanyes.

    Carlos Fuentes estava avui als estudis enregistrant la promo, fent una entrevista en Badalona Matí i fent una revisió del plató amb la seva productora. Ha manifestat que  Opina.cat  “serà un programa on jo treballaré amb total llibertat per portar a qui cregui que té coses interessants a dir, i per això serà un programa plural, on totes les opinions expressades amb respecte seran benvingudes”.  “Ens farem les preguntes que es fa la gent. Per exemple, si l’economia va tan bé com diuen, perquè la gent es queixa que no té diners? O perquè havent-hi tanta gent pendent de la Llei de la Dependència, aquesta llei està aturada? O perquè a causa de la falta d’entesa dels polítics hi ha un problema de gestió amb la immigració?”. “Ja feia temps que volia tornar però tenia compromisos a altres cadenes, però Badalona es  casa meva, vaig estar dues temporaddes aquí, agraït a la Televisió de Badalona que ens facin tornar.” En aquests moments, des del tancament del programa a Mallorca Fuentes no tenia plató des dón emetre. “El programa és de la Televisió de Badalona,   han fitxat al presentador i la marca, però insisteixo que el programa és de Televisió de Badalona”.Respecte al cost per a Badalona Comunicació de gairebé 100.000 euros, valora:”M’han fet una oferta econòmica d’una televisió local, no faig mai els programes per temes econòmics, ho faig perquè m’ho passo bé. Ja sé que em pagaran com una tele local.” Respecte a l’orientació del programa, exclama: “Aquest programa no es un programa ni de  dretes ni d’esquerres ni independentista ni no imdependentistas, és un programa de paraula, que dona la paraula a  tothom”, conclou

     

     

     

    ,

     

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí