Carrera legitima en l’assemblea local el forçat lideratge al capdavant del grup decidit des de Barcelona

    0
    12

    Caterina Mieras s’incorpora a l’executiva local

    Andrea Zapata i Teresa González són la número 2 i 3 de Carrera

    La militància del PSC de Badalona va escollir divendres passat, 27 de setembre, a Fernando Carrera com a nou primer secretari en una assemblea extraordinària celebrada al Centre Cívic de Sant Roc. Era, d’alguna manera,  la legitimació davant dels militants amb recorregut del partit del lideratge de Carrera (situat al capdavant del grup municipal des de Pallars, la seu nacional del PSC, passant per davant de la número 2 de la candidatura, Teresa González,  després de la debacle de la candidatura de Guijarro).

    Aquesta elecció, insisteixen els socialistes de Badalona, ha de marcar l’inici d’una nova etapa per a la formació socialista a la ciutat, amb “l’objectiu clar de recuperar l’alcaldia en les pròximes eleccions municipals”. Recordem que en aquests moments tenen 4 regidors: Fernando Carrera, Teresa González, Rocío Mateos i Christian Carneado, respecte dels 27 que formen el consistori. L’assemblea en la que es marca aquest punt d’inflexió ha comptat amb la participació d’una seixantena d’afiliats, que han votat a favor de l’única candidatura presentada per Fernando Carrera. En algun moment s’havia filtrat que hi hauria una segona candidatura però l’esperit integrador de la llista, amb persones  de les diferents sensibilitats al si de l’agrupació, han desestimat aquesta possibilitat. A més de les persones de la llista s’han estructurat equips de treball per impulsar la tasca cap a l’objectiu dels socialistes.

    L’actual president del grup municipal del PSC a Badalona- que prové políticament de la candidatura de Valls a Barcelona-  substitueix Raquel López, qui havia estat al capdavant del partit des del 2020. Raquel López manté el reconeixement del partit a la ciutat amb el nomenament de presidenta de l’agrupació. Actualment desenvolupa la seva acció política en la conselleria de Drets Socials i Ciutadania. En el seu discurs, Carrera va destacar que la nova executiva “treballarà per reforçar la connexió amb la ciutadania i revitalitzar l’espai socialista a Badalona, amb el focus posat en polítiques socials i de proximitat”.

    En el nou equip destaca especialment la incorporació de l’exconsellera i exdiputada Caterina Mieras, i la marxa, per exemple, per explícit desig, segons han indicat fonts socialistes, de Pilar Cantero i de Francesc López Guardiola.

    L’executiva escollida redueix gairebé a la meitat la xifra de l’anterior i se situa en vint persones amb responsabilitats concretes, més els càrrecs electes que s’incorporen per se,  com són Carrera, González, Mateos i Carneado, des de  l’Ajuntament, i Andrea Zapata des del Parlament. Malgrat la participació assegurada en aquest grup executiu, González i Zapata sumen responsabilitats de gruix en la nova executiva, en la que no se li assigna cap funció concreta a Carneado.

    L’equip està estructurat d’aquesta manera.  Raquel López és la presidenta de l’agrupació.  Fernando Carrera lidera alhora la presidència de l’executiva i del grup municipal, deixant de banda qualsevol bicefàlia entre el partit i l’Ajuntament. Andrea Zapata, que quedaria integrada directament com a parlamentària, assumeix també la viceprimera secretaria de l’àrea política. Seria la número dos. Teresa González, que també en formaria part com a regidora, s’incorpora com a viceprimera secretaria d’organització i finances. José Antonio Lara serà viceprimer secretari d’acció institucional. Judit Maldonado, secretària de l’àrea de comunicació. Adriàn Díaz secretari d’organització i Lorenzo Alvarez de finances. La resta de sectorials són Caterina Mieras (Salut); Blas Garcia (Territori); Paquita Teruel (Gent Gran);  Aniceto Ramírez (Formació); Rocío Mateos (Feminisme); Orazio  Puccio (Acció Política);  María de los Ángeles Martínez (Comerç); Enrique Procas (Acció Electoral);Maribel Cabrera (Seguretat); Rafael Pavón (Moviment Associatiu); Maria Dolores Hermoso (Discapacitat); Gumersindo Villar (Secretari d’Actes); Anna Miranda (Habitatge); Joana Maria del Moral (Promoció Econòmica); Juan Rico (Acció Sectorial); Rosario Carmona (Mobilització); Damián Sampedro (Ciutadania); Francisco López (Polítiques LGTBI).

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí