Demostrant l’orgull verd-i-negre

0
    43

Ante Tomic emergeix com a màxim referent de la Penya per guanyar el primer partit a l’Eurocup

Imatge totalment diferent al que vam viure a la pretemporada. Un inici fulgurant del Joventut als primers minuts, físic i amb Gates sublim, va llançar els de Dani Miret al 15-5 a l’electrònic, fent vibrar i aixecar un Olímpic que va registrar una de les millors entrades a Europa en els últims anys. Reacció immediata de l’Hapoel Tel Aviv – amb jugadors de nivell Eurolliga i grans candidats al títol – per capgirar el resultat i tancar el primer període 16-21. El conjunt d’Israel va estirar la diferència fins al 20-29 amb els interiors Caboclo i Motley fent mal dins la pintura, amb sensacions que hi podia haver un punt d’inflexió en el matx. Però la Penya no va morir i coneixedor que sense intensitat i duresa en el joc no aconseguiria remuntar, va canviar el xip. Tomic i Gates van ser els líders en atac mentre que Kraag i Hanga lideraven la part defensiva. Igualtat a 37 al descans.

El tercer període es va mantenir parell, amb els dos equips contrarestant cada atac rival però els locals arribant als últims deu minuts amb mínima diferència (57-55). Un espectacular tap de Gates i Vives fent de gat vell sobre Beverley (antiesportiva) van col·locar el 66-62 a favor dels de Miret, que ara sí, jugaven amb calma i amb els veterans a pista. Els darrers minuts van ser de ritme frenètic. Hanga i la parella interior Pustovy+Tomic lideraven els atacs verd-i-negres, mentre l’ex NBA Patrick Beverley era l’únic jugador capaç de respondre per part de l’Hapoel, i des de la línia de triple.

Nota excel·lent pel debut a l’Euorcup. La Penya venia amb grans dubtes en atac i la feblesa defensiva. I davant un equip referent a l’Eurocup amb jugadors que serien titulars a molts equips d’Eurolliga, la Penya va demostrar un orgull que feia molts partits que no s’hi veia.

Ante Tomic sempre apareix quan se’l necessita. Un cop més. Kayser Gates és el jugador que la Penya necessita, punts des del perímetre i alta capacitat defensiva. Devon Dotson el jugador desequil·librant que desencalla atacs. Adam Hanga, el jugador intangible que no serà MVP però sumarà en totes les estadístiques. I Artem Pustovy, intimidador sota la cistella l’aternativa defensiva al cinc. Caldrà veure més de Kassius Robertson i l’adaptació de Van der Vuurst a Europa. Ara sí, temporada iniciada.