Set joves obtenen acreditació professional a través del programa TandEM

    0
    20

    Els alumnes han aconseguit els diplomes i la Targeta Professional de la Construcció després de formar-se en la la Fundació Laboral de la Construcció de de Badalona

    La iniciativa està inclosa dins dels projectes d’Ocupació Jove del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència ( PRTR ) finançat per la Unió Europea a través dels fons NextGenerationEU

    La Fundació Laboral de la Construcció  i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) van organitzar el divendres dia 20 de setembre  l’acte de lliurament de diplomes de les formacions realitzades pels alumnes que van finalitzar el Projecte TandEM que estava dirigit a persones joves desocupades no qualificades amb l’objectiu d’oferir-los una capacitació teòrica pràctica per a la seva inserció laboral al sector i en què col·laboraven les dues entitats. A l’acte van assistir per part del SEPE Víctor Santa-Bárbara, director provincial del Servei Públic d’Ocupació Estatal de Barcelona (SEPE); Begoña del Val Mayor, cap de la Secció Coordinadora de Formació Professional per a l’Ocupació, Observatori de les Ocupacions i Pla RTR – Recuperació, Transformació i Resiliència; Mireia Villar, cap de Secció PRTR i Lucía López i Ovidia Garcia, gerent i responsable de Formació i Ocupació de la Fundació Laboral de la Construcció a Catalunya, respectivament. Víctor Santa-Bárbara i Lucía López han estat les persones encarregades de fer entrega dels diplomes als alumnes del Projecte TandEm i de la Targeta Professional de la Construcció ( TPC ) .

    Els alumnes han obtingut un Certificat de Professionalitat de Pintura decorativa en construcció i les APA’s (acreditacions parcials acumulables) del Certificat de Professionalitat de Muntatge de Bastides Tubulars, així com formacions realitzades per la Fundació Laboral de la Construcció corresponents a competències i recursos digitals, interpretació i visualització de plànols en models BIM per a operaris i instal·ladors, en prevenció de riscos laborals i en tasques auxiliars d’obra.

    De la mateixa manera als alumnes se’ls ha lliurat la Targeta Professional de la Construcció, eina estretament vinculada amb la formació en matèria de prevenció de riscos laborals que està a disposició de totes les treballadores i treballadors del sector de la construcció i que recull l’experiència en el sector, la qualificació professional i la formació rebuda.

    El director provincial del SEPE en la seva intervenció va ressaltar l’experiència molt positiva obtinguda amb aquest projecte, destacant l’alt grau d’inserció obtingut pels alumnes participants que ha superat el 60%.

    La gerent de la Fundació ha subratllat la importància d’aquest projecte per a totes les parts al ser un projecte teòric pràctic que els ha donat l’oportunitat de conèixer el sector de la construcció i ha destacat la importància de la TPC amb la qual podran acreditar la seva experiència professional, qualificació i formació .

    “Projectes com aquest i altres en què la Fundació Laboral treballa, serveixen per apropar i atraure talent jove al sector” va ressaltar Lucía López.

    Tots dos han felicitat els alumnes per la seva implicació en el projecte on han conegut de primera mà les diverses oportunitats de desenvolupament professional existent al sector, incloent tutories personalitzades durant el transcurs del projecte i un servei d’intermediació laboral a la finalització del mateix per aconseguir la seva inclusió en empreses del sector de la construcció.

    Programa TandEM

    El programa TandEM està inspirat en les escoles taller i en els tallers d’ocupació. Es centra en competències professionals verdes i digitals necessàries per a la doble transició, l’assistència social i la cohesió territorial, amb l’objectiu últim de la inserció al mercat laboral. Està inclòs als projectes d’Ocupació Jove del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea a través dels fons NextGenerationEU , i és resultat de la resposta europea coordinada amb els Estats Membres per fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí