Tornero competirà amb Motos i Broncano en la franja prime time

    0
    2

    Badalona 360º es redueix a una hora (de 21h a 22h), i les tardes les ocuparà el programa Opina.cat (de 18h a 20.30h) de Carlos Fuentes

    El capellà emetrà Opina.cat des de Badalona després del tancament de 8TV (otubre 2023) i de l’anul·lació de l’emissió des del Canal 4  Balear (juliol 2024)

    Fuentes ens confirma que el programa, que comença el dilluns 7 d’octubre,  té el mateix format i col·laboradors “de sempre” 

    La principal novetat de la nova temporada de Televisió de Badalona i Ràdio Ciutat de Badalona estrenada el dilluns 9 de setembre se centra, bàsicament, en l’alteració de la  graella televisiva en l’espai tarda-vespre. La franja de la tarda, des de les 18h a les 20.30h, estarà totalment dedicada al programa Opina.cat, del mediàtic capellà Carlos Fuentes. Aquesta decisió desplaça, i redueix a només una hora, el programa 360º, de 21h a 22h. De manera que Carles Tornero ha de compartir amb Pablo Motos i David Broncano en l’horari fortament lluitat de prime time. En una hona, el magazín combinarà informació, entreteniment i sumarà noves seccions sobre cultura i salut, amb la col·laboració de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras o la nova secció “El rànquing de Badalona”. Ho farà després de les notícies a a les 20.30h explicarà  la periodista Laia Martínez que consolida l’espai, igual que  Sílvia Villarroel es manté al capdavant de les notícies del migdia.

    Carlos Fuentes, el capellà franciscà que combina la seva vocació religiosa amb la mediàtica, ha confirmat a Diari de Badalona que el format que s’emetrà des dels estudis del carrer de Sant Agustí tindrà el mateix format i els mateixos col.laboradors, com a formula a mantenir i repetir que funciona amb independència dels estudis o del territori des d’on s’emeti. En fa un repàs de memòria. Hi trobarem, entre d’altres i els que a hores d’ara en comparteix:  Santiago Espot,  Ricard Fernández Deu, José Miguel Vilarroya, Núria González,  Gonzalo Bernardos, Montserrat Nebrera, Ramoncín, Javier Bonomi o Adrià Alsina. De fet, tot el seguit dels opinadors del  programa, que manté les  trucades en directe i l’assistència de públic a l’estudi, amb una taula plena de diversos convidats  en “la recerca de la pluralitat que ens caracteritza”, manté Fuentes. Qui recorda que és un vell inquilí dels estudis de Badalona, des d’on va emetre aquest format durant el 2014. Llavors provenia de Canal Català, des d’on feia aquest Catalunya Opina que l’1 d’abril del 2014 va desembarcar a Badalona de la mà del llavors conseller delegat de Badalona Comunicació Albert Fernández Saltiveri. El monjo franciscà compaginava Catalunya Opina a un segon programa Queremos Opinar des del canal d’Intereconomia.  El 2014 l’emissió des de Badalona era de 17h a 18.30h, que sí deixava espai en la franja de tarda per atendre  l’actualitat local.

    Fuentes combinarà la seva tasca mediàtica a Badalona amb la de rector de quatre parròquies del bisbat de Mallorca -Santa Ponsa, Calvià, Peguera i Es Capdellà-   de les que és titular des de principis d’agost de 2024. Illa des d’on s’ha pogut fer l’oferta de l’alcalde de Badalona i president del Consell d’Administració de Badalona Comunicació per retornar Fuentes.   No en va, aquesta zona balear forma part de la destinació d’estiu de Xavier Garcia Albiol.  La tele local li ocuparà les tardes de dilluns a dijous, per dedicar els caps de setmana a la tasca pastoral a Ses Illes. Precisament, el darrer episodi en el peregrinatge de la formula Opina.cat va ser en el Canal 4 de les Balears. Va durar des de gener de 2024 fins fa un parell de mesos, segons comparteixen a Diari de Badalona des del canal balear.

    Prèviament, en una etapa més llarga, el programa va estar en antena de Canal TV8, inicialment del grup Godó, que el 2021 l’editor de La Vanguardia  va vendre a  EDICA -Emisiones Digitales de Catalunya-, de l’empresari italià Nicola Pedrazzoli, entre altres.  EDICA va enfrontar-se a un concurs de creditors que va portar el canal 8TV a fos la tardor del 2023. La vinculació de Fuentes, que és castellà-manxec,  amb les balears prové de les estades estiuenques, que deriven en el seu nomenament com a rector “de cap de setmana”. Prèviament a la tasca a les Balears,  Fuentes centrava l’acció pastoral al capdavant de la la direcció de les escoles  franciscanes. Ell es monjo franciscà des de jove,  i  no és fins el 2014 que va ser ordenat sacerdot, tot coincidint amb el seu primer desembarcament a Badalona. Una dècada després torna a emetre des de Sant Agustí, 11.

    La novetat del seguiment al Llevant Badalona 

    Al marge d’aquesta alteració en la programació de la televisió respecte de la prioritat de dedicar a les tardes més espai o no a l’actualitat informativa local, Badalona Comunicació manté l’aposta per la informació local i esportiva, amb el seguiment dels primers equips de bàsquet, com la Penya, a l’ACB  i a la Lliga Femenina, i també de futbol, amb el Seagull, el Badalona i especialment com a novetat rellevant: la locució de Jon Garcia del Llevant Badalona. La resta de programació esportiva continua de dilluns a dijous a les 20h, amb  L’Esport Montse López Minut 91 amb Ferran Vinaixa 5 Contra 5 d’Albert Guerra i La Tertúlia amb Xavi Ballesterios.

    Pel que fa a la ràdio, el Badalona Matí, de 8h a 12h,  magazin de l’equiop Núria Rodríguez, Xavi Llauradó, Tuti Garcia i Silvia Llamas, es consolida.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí