Un estiu per gaudir de Badalona

    0
    17

    Els badalonins concentren cada cop menys totes les vacances a l’agost i opten per passar una part dels dies a la ciutat

    A Badalona, l’estiu és l’estació més esperada. No és d’estranyar, ja que som un municipi que ha crescut i s’ha desenvolupat al voltant de la seva meravellosa platja. Aquest any, molts badalonins i badalonines han decidit passar alguns dies de les seves vacances a casa, gaudint de les activitats i la tranquil·litat que ofereix la seva pròpia ciutat.

    Tot i així, aquest estiu hi haurà alguns canvis en l’imaginari col·lectiu de l’estiu badaloní. La manca de sorra farà que els clubs de bany es trobin a menys distància de l’aigua, afectant així algunes de les seves activitats tradicionals. Per exemple, el popular “Takatà” s’ha hagut de traslladar uns metres més enllà, fora de la Donzella.

     

    Dutxes obertes, però sense sorra extra

    Pel que fa a les dutxes, aquestes estaran obertes, tot i que no hi haurà sorra extra. Malgrat la incertesa generada pel canvi d’estat d’alarma per sequera, finalment l’AMB ha decidit obrir les dutxes i els rentapeus de les platges de Badalona. Des del 10 de juliol ja funcionen un total de 17 pals de dutxa (34 ruixadors) i 15 rentapeus (30 ruixadors). Els temporals d’aquest any han deixat sense sorra alguns punts de les platges de Badalona, especialment la del Coco. Aquesta situació no és nova i fa mesos que l’Ajuntament buscava una aportació de sorra per part del Ministeri, que finalment no ha arribat. Per tal d’encarar la temporada de bany, durant el juny, la Demarcació de Costes a Catalunya va dur a terme treballs de reperfilat de la sorra per disminuir el desnivell i millorar l’accessibilitat

    Badalona es queda sense programa de l’Ajuntament d’activitats d’estiu

    Aquest estiu, però, Badalona no comptarà amb el tradicional programa d’ac- tivitats organitzat per l’Ajuntament. Segons ha confirmat el PSC, l’Ajuntament no ha pogut organitzar les habituals activitats estiuenques, des del programa juvenil “Badalona…i acció” fins a la programació cultural. El president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera, ha lamentat que la ciutat es quedi sense aquestes activitats a causa de la incapacitat del govern municipal de tirar-les endavant. “No hi ha cap excusa; simplement no han estat capaços d’organitzar aquesta activitat que cada any esperaven molts badalonins”, ha declarat Carrera.

    Una part significativa del programa, com els actes per a joves, era essencial per a moltes famílies badalonines, que enguany es quedaran sense opcions d’oci organitzades. Segons Carrera, l’Ajuntament no ha pogut tirar endavant una programació cultural per aquest estiu. “Estem davant d’un nou descontrol del govern del PP”, ha con- clòs el líder socialista.

    Noves banderoles per a persones daltòniques a la platja
    Una novetat interessant aquest estiu és la implementació de banderoles per a persones daltòniques a la platja dels Pescadors de Badalona. Per primera vegada, aquestes banderoles utilitzaran el mètode de color ADD per indicar l’estat de la mar a les persones que pateixen daltonisme. Aquesta iniciativa ajudarà les persones daltòniques a conèixer l’estat de la mar de manera més fàcil i segura.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí