Can Ruti estrena una tècnica més segura i eficient per a tractar pacients amb l’arrítmia cardíaca més freqüent

    0
    15

    El Servei de Cardiologia de l’Hospital Germans Trias ha estat pioner a Catalunya en utilitzar una nova tècnica, més segura i eficient, per tractar la fibril·lació auricular, l’arrítmia cardíaca més comuna al món.

    Aquesta tècnica, anomenada PulseSelect, s’ha utilitzat en prop de deu pacients des del juny. Consisteix en l’ablació de la fibril·lació mitjançant camps polsats i un catèter circular, aplicant descàrregues elèctriques d’alta energia sobre les cèl·lules del cor responsables de l’arrítmia. Aprovat recentment als Estats Units i Europa, aquest sistema és innovador perquè no escalfa ni refreda els teixits on s’aplica. Això elimina el risc de danyar estructures properes com l’esòfag, el pulmó o el nervi frènic, i redueix significativament complicacions com l’estenosi venosa pulmonar, les úlceres d’esòfag i la fístula atrio-esofàgica, una complicació rara però potencialment mortal.

    Procediment senzill i millor recuperació
    La tècnica també destaca per la seva senzillesa i per la reducció del temps d’intervenció. Així, a diferència d’altres, per accedir al cor només s’utilitza un únic catèter a través de les venes de l’engonal; a més, el procediment ja no dura més d’una hora –amb el conseqüent menor ús d’anestèsia- i la seva corba d’aprenentatge és curta, de manera que els professionals poden realitzar-la amb excel·lència prou ràpid i amb resultats molt homogenis.
    Amb aquesta nova tecnologia s’ha observat que la recuperació del pacient és més ràpida ja que, en despertar acabat el procediment, no acostuma a notar dolors ni molèsties i no necessita gairebé l’administració d’analgèsia, com sí que passa més  sovint quan es fa servir aplicacions de calor o fred. En reduir el temps de procediment, d’anestèsia i de tractaments posteriors es pot plantejar un procediment sense ingrés i donar l’alta el mateix dia.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí