REPORTATGE l Albiol llegeix en el Ple un informe mèdic d’un sense sostre mort

    0
    12

    BSA, acusada de la filtració de dades, es nega a donar explicacions sobre la polèmica

    Amb Albiol les polèmiques no s’aturen. Aquesta setmana, una persona sense sostre moria després ser atés en un CAP i posteriorment morir a l’Hospital Municipal de Badalona. En Virginius, vivia a la Caixa de Canyadó i va morir recentment a l’Hospital Municipal. L’entitat Badalona Acull portava a Ple l’assumpte acusant directament als serveis assistencials i al govern municipals de deixar morir aquesta persona al ser desatesa durant varies hores.

    L’oposició i entitats socials denuncien que el tancament de Can Bofí Vell a empitjorat notablement la situació dels sense sostre de la ciutat. El govern local, manté que l’alcalde no va donar cap dada confidencial i no va vulnerar el Reglament General de Protecció de Dades, ja que no s’aplica a les persones mortes.

     

    BSA, en el punt de mira

    Badalona Serveis Assistencials (BSA), l’organització responsable de la gestió de l’Hospital Municipal de Badalona, diversos CAPs i el Centre Sociosanitari del Carme, es troba en el punt de mira després de la filtració de dades al govern municipal. Des del Diari de Badalona, hem solicitat a BSA explicacions sobre l’incident, però s’han negat a contestar-nos.

    Albiol refusa fer un minut de silenci en honor al sense sostre mort Minuts abans de l’inici del ple, diverses entitats socials van organitzar un acte d’homenatge al Virginius a la plaça de la Vila, encenent espelmes en la seva memòria. Durant el ple, l’entitat Badalona Acull va sol·licitar un minut de silenci en honor al Virginius, però l’alcalde va negar la petició, apel·lant a les normes de funcionament del ple. Davant d’aquesta negativa, el grup d’ERC va cedir el seu torn de paraula per permetre el minut de silenci.

    Albiol va llegir els motius de l’ingrés hospitalari incloent-hi resultats d’anàlisis de sang

    Aquest incident ha aixecat seriosos dubtes sobre la filtració d’informació confidencial des de BSA al govern municipal, incrementant les tensions polítiques. A més, els grups de l’oposició han reiterat la seva demanda per a la reobertura de l’alberg social de Can Bofill Vell, una mesura que consideren crucial per a la protecció de les persones sense llar a la ciutat.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Diari de Badalona (@diaridebadalona)

    La situació posa de manifest les tensions creixents a Badalona sobre la gestió dels serveis assistencials i el tractament de les persones més vulnerables de la comunitat.

    El govern manté que l’alcalde no va donar cap dada confidencial

    Guanyem denuncia Albiol per vulneració de la protecció de dades mèdiques
    Guanyem Badalona ha denunciat Albiol per vulneració de la protecció de dades mèdiques d’una persona sense sostre que va morir a l’Hospital Municipal. La denúncia ha estat registrada formalment per l’exalcaldessa i regidora de la formació, Dolors Sabater, davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

     

    Municipis del Maresme reconeixen l’arriba de sense llar provinents de ciutats com Badalona i Barcelona

    Diversos mitjans del Maresme expliquen que les polítiques que impulsa el govern municipal de Badalona i l’Ajuntament de Barcelona estan tenint conseqüències a diversos municipis propers a la ciutat. Els serveis socials de l’Ajuntament d’Arenys de Mar expliquen que s’ha incrementat l’arribada de persones sense sostre.

    Tal com explica la revista L’Agenda d’Arenys de Mar, A l’hora de triar una població més “amigable”, els sense sostre opten per poblacions que disposin d’entitats socials que ofereixin serveis habituals de menjar o dutxa. Municipis com Arenys, a diferència de Badalona, disposen de ser- veis com Càritas o Creu Roja que ajuden aquestes persones encara que no estiguin empadronades.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí