Albiol llegeix en mig del Ple un informe mèdic d’un sense llar mort

    0
    76

    Badalona Serveis Assistencials (BSA), l’organització responsable de la gestió de l’Hospital Municipal de Badalona, diversos CAPs i el Centre Sociosanitari del Carme, es troba en el punt de mira després d’una controvertida sessió del ple municipal. La polèmica va esclatar arran de la mort d’una persona sense sostre, coneguda com el Virginius, que vivia a la Caixa de Canyadó i va morir recentment a l’Hospital Municipal.

    Minuts abans de l’inici del ple, diverses entitats socials van organitzar un acte d’homenatge al Virginius a la plaça de la Vila, encenent espelmes en la seva memòria. Durant el ple, l’entitat Badalona Acull va sol·licitar un minut de silenci en honor al Virginius, però l’alcalde Xavier Garcia Albiol va negar la petició, apel·lant a les normes de funcionament del ple.

    Davant d’aquesta negativa, el grup d’ERC va cedir el seu torn de paraula per permetre el minut de silenci. En un moviment polèmic, l’alcalde Albiol va llegir els motius de l’ingrés hospitalari del Virginius a l’Hospital Municipal, gestionat per BSA, incloent-hi resultats d’anàlisis de sang, informació que va ser criticada per l’oposició com a confidencial i inapropiada per ser divulgada en públic.

    Aquest incident ha aixecat seriosos dubtes sobre la filtració d’informació confidencial des de BSA al govern municipal, incrementant les tensions polítiques. A més, els grups de l’oposició han reiterat la seva demanda per a la reobertura de l’alberg social de Can Bofill Vell, una mesura que consideren crucial per a la protecció de les persones sense llar a la ciutat.

    La situació posa de manifest les tensions creixents a Badalona sobre la gestió dels serveis assistencials i el tractament de les persones més vulnerables de la comunitat.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí