Manolo González, de Badalona a la glòria

    0
    217
    Manolo González a la banqueta del Badalona

    José Manuel González Alvarez, conegut per tothom com a Manolo González, ha assolit l’ascens a Primera Divisió amb el RCD Espanyol. El passat estiu el tècnic gallec signava per l’entitat blanc-i-blava per fer-se càrrec del filial, equip que milita a 2a RFEF. Després d’una bona dinàmica i davant els dubtes generats al voltant del primer equip “periquito”, la direcció esportiva va decidir donar-li l’oportunitat de comandar l’equip, amb l’objectiu ineludible d’ascendir a la màxima categoria. Amb González a la banqueta, l’Espanyol només ha perdut un partit, el de l’anada de la final del play off d’ascens al Carlos Tartiere d’Oviedo, malgrat que els empats van impossibilitar l’ascens directe.

    La trajectòria esportiva de Manolo González sempre anirà lligada a la del Club de Futbol Badalona. González va arribar a l’entitat escapulada el 2004 per fer-se càrrec del juvenil, en el qual va estar un total de set temporades. Les diferents generacions que van passar per les seves mans van desenvolupar un joc amb el seu segell d’identitat, jugant de tu a tu amb equips com el FC Barcelona o el RCD Espanyol. Jugadors com “l’australià”, Isaias Sánchez, Quim Araujo, Robert Simon, Sergio Cortés, l’exmadridista, Mariano Diaz, o el jugador del Vila-real, Gerard Moreno, van ser deixebles seus. Amb Gerard com a punta de llança el juvenil va retornar a Divisió d’Honor, després d’haver descendit la temporada anterior en un any que Manolo no va començar a la banqueta. En el moment de la seva tornada, no va tenir possibilitat de salvar la categoria. Durant aquests set anys el gallec va tenir també l’oportunitat de salvar el descens de l’equip filial, que aleshores militava a Primera Catalana.

    Després de passar dos anys a la Montanyesa, equip amb el qual va estar a punt de pujar a Segona B, Manolo González tornava al Badalona el 2014 per conduir al primer equip. La temporada 2016/17 es va quedar a les portes de jugar el play off d’ascens, perdent en la darrera jornada al camp del Llevant B. Aquell any va coincidir amb l’estrena del nou Estadi. El 2018 marxa a l’Ebro, equip que porta a disputar la Copa del Rei. La temporada 2019/20, davant un mal inici de temporada, l’entrenador atén a la trucada d’emergència del Badalona. Aquella temporada serà recordada pel partit de Copa del Rei, en el qual el Badalona va eliminar al Getafe. Malgrat aquesta fita històrica l’equip no va acabar de rutllar a la lliga, veient-se beneficiat per l’aturada a conseqüència de la pandèmia del COVID-19. La temporada 20/21, marcada per unes condicions excepcionals, el Badalona va quedar a les portes d’arribar a la nova 1a RFEF, categoria que es posaria en marxa a la següent temporada. Al juny del 2021, Manolo González decideix fitxar per la Penya Esportiva d’Eivissa.

    Als seus 45 anys, Manolo González ha tocat la glòria amb un ascens a Primera Divisió. Ara caldrà veure si la direcció esportiva blanc-i-blava decideix confiar en l’exentrenador del Badalona per comandar l’equip a la màxima categoria.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí