Activitats biblioteques municipals de Badalona durant aquest estiu

    0
    18
    biblioteca.jpg
    Les activitats a les biblioteques municipals de Badalona no s’aturen durant els mesos de juny i juliol. A finals d’aquest mes es farà a la Biblioteca Canyadó i Casagemes- Joan Argenté un acte commemoratiu a la figura del poeta.  I a la mateixa Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté, i a les biblioteques Llefià-Xavier Soto, Lloreda i Sant Roc s’incentiva la lectura als infants de 3r, 4t i 5è de primària amb la campanya “Guanyem un estiu lector!”.
    ACTE COMMEMORATIU A JOAN ARGENTÉ
    Biblioteca Canyadó i Casagemes- Joan Argenté
    Dijous 27 de juny, a les 18 hores
    La poesia de Joan Argenté: una tria i un inèdit
    La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona rendeix homenatge a la figura de Joan Argenté i Artigal, el poeta, advocat, dramaturg, articulista i traductor d’obres al català que dona nom a la biblioteca.
    L’acte consistirà en una conferència, a càrrec d’Albert Ibáñez, sobre com s’ha de llegir l’obra d’aquest poeta i seguirà amb un recital poètic d’una selecció de la seva obra interpretats per Anna Calatayud i Gerard Guerra. El ponent llegirà també un poema inèdit que Argenté va portar al cap durant els darrers anys de la seva vida i que va escriure durant unes vacances a Molló l’any que va rebre la Creu de Sant Jordi.
    Fins el 30 de juny també hi haurà un aparador bibliogràfic dedicat a la figura del poeta.
    Places limitades.
    “GUANYEM UN ESTIU LECTOR!”
    A les biblioteques Canyadó i Casagemes-Joan Argenté, Llefià-Xavier Soto, Lloreda i Sant Roc es portarà a terme una campanya per incentivar la lectura en temps de vacances als infants que hagin fet 3r, 4t i 5è de primària.
    Aquesta proposta està orientada a enriquir l’estiu amb orientacions i activitats de lectura per no deixar ningú enrere i garantir l’inici del nou curs amb les ganes i seguretat necessàries perquè sigui un èxit. A Catalunya un 14,3% dels infants finalitzen la primària amb un nivell baix de comprensió lectora. Aquest problema encara s’agreuja més a l’estiu ja que, tot i ser època de des cans i gaudi, també es perden hàbits com el de llegir.
    Per més del 80% dels infants provinents de contextos més vulnerables l’estiu suposa una pèrdua d’entre dos i tres mesos d’escolarització, que s’acumula any rere any. La campanya es fa en col·laboració amb la Fundació Bofill i el seu programa “Lecxit: guanyem un estiu lector!”.
    Ja es poden demanar els Kits Lectors a les biblioteques de referència, que és el material que s’entrega als infants i inclou el Carnet Lector i les Orientacions per famílies.
    A més, a cadascuna de les biblioteques han preparat diferents activitats per engrescar als infants perquè passin un estiu lector.
    APARADORS I EXPOSICIONS
    Biblioteques Llefià-Xavier Soto i Sant Roc
    Fins aquest divendres, 21 de juny
    La campanya “Fes un bon paper”, que impulsa l’Institut de l’Ecoedició, arriba a les biblioteques de Badalona per donar a conèixer l’ecoedició i sensibilitzar tant al sector editorial com a les persones lectores sobre l’impacte mediambiental de l’edició.
    A les biblioteques de Llefià – Xavier Soto i Sant Roc acolliran aquest mes de juny un tòtem de l’ecoedició interactiu amb informació clau sobre l’ecoedició amb la intenció de difondre i reflexionar al voltant dels beneficis i reptes d’un nou model de producció, distribució i consum del llibre.
    L’objectiu de l’Institut de l’Ecoedició és aglutinar tots els agents del sector editorial possibles vetllant pel foment i la verificació de la sostenibilitat ambiental en el món del llibre a Catalunya.
    Cal inscripció prèvia per a totes les activitats. Es pot fer per correu electrònic o trucant per telèfon.
    La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona es reserva el dret d’anul·lar o modificar les dates de les activitats si així ho requereixen les circumstàncies.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí