Quin temps farà aquest estiu a Badalona?

    0
    24

    L’estiu del 2023 ha estat el més calorós en l’hemisferi nord en els últims 2.000 anys. La seva temperatura mitjana ha superat en gairebé quatre graus la del més fred en aquest mateix període. A Badalona vam viure un any amb mesos històrics, com el setembre. Es va registrar el setembre més calorós mai registrat a la ciutat amb una temperatura mitjana de 23,6 °C, dos graus per sobre la mitjana climàtica (21,6 °C).

    El solstici d’estiu arribarà dijous 20 de juny, moment en què començarà oficialment l’estiu. Segons els models estacionals de la NOAA i el model europeu, aquesta estació podria ser més calorosa del que és habitual.

    Tal i com explica Betevé, el model americà (NOAA) preveu una anomalia d’uns 1 °C en el conjunt del territori català. El model europeu (ECMWF) estima una probabilitat d’entre el 80 i el 90% que la temperatura mitjana d’aquest estiu sigui superior a la mitjana climàtica. A més, indica amb una confiança superior al 70% que la temperatura mitjana registrada estarà entre el 30% dels estius més càlids mai registrats.

    Pel que fa a la pluja, no hi ha una tendència clara, però es preveu que els nivells siguin normals o lleugerament per sota de la mitjana. És important recordar que a Barcelona i a gran part de Catalunya (excepte els Pirineus), l’estiu és estadísticament l’estació més seca de l’any.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí