Una Shopping Night de pel·lícula

    0
    65

    Badalona celebra la 10a edició Badalona Shopping Night i ho farà d’una manera molt especial. La màgia del setè art serà la pro- tagonista d’aquesta edició amb diverses ac- tivitats que giraran entorn d’aquest món. La 10a edició de la Badalona Shopping Night serà el 25 de maig, a partir de les 19h, al Centre de la ciutat.

    Una dècada de Shoping Nights

    La iniciativa va ser impulsada per l’Associa- ció de Comerciants del Centre de Badalona juntament amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat. La primera edició es va dur a terme en 2014, amb l’objectiu de dinamitzar el comerç local i oferir als ciutadans una nit diferent i atractiva. Des de llavors, l’esdeveniment ha crescut en popularitat, convertint-se en una tradició anual esperada amb entusiasme. Enguany, les decoracions dels aparadors de les botigues estaran inspirats en pel·lícules emblemàtiques i elements que ens traslladaran a un plató cinematogràfic o una sala de cine. L’acte s’ha convertit en un dels esdeveniments més multitudinaris que es fan al Centre de la ciutat durant les Festes de Maig.

    “La Shopping s’ha convertit en un dels actes més multitudinaris de les Festes de Maig”

    Enguany, la festa arribarà el darrer cap de setma- na del mes de maig, el 25 de maig, coincidint amb un clàssic de les Festes de Maig, la Festa a Baix a Mar. Es preveu que la Shopping Night arribi amb promocions i descomptes de fins a un 20%, durant la nit de botigues obertes. Els comerciants reporten un notable augment en les vendes, la qual cosa contribueix a la prosperitat del comerç minorista de la ciutat. A més, l’afluència de visitants, alguns provi- nents d’àrees pròximes, impulsa el turisme local i dona a conèixer Badalona com un destí atractiu i dinàmic. El president de BadaCentra, Cinto Gubern, explica que “la Shopping s’ha convertit en un dels actes més multitudinaris de les Festes de Maig”. A més, Gubern expli- ca que “és una nit molt esperada i sabem que ve molta gent de fora de Badalona per aquest esdeveniment”.

    Badalona, una ciutat de cinema

    Que Badalona és una ciutat de pel·lícula, ja ho sabem els badalonins, però que ho sàpiga la resta del món és una altra cosa. Una de les iniciatives que més ha treballat per posar Badalona en el mapa cineasta europeu és el FILMETS Film Festival. L’origen del festival va ser l’any 1969, de caràcter biennal, amb el nom ‘Mundial Badalona de Cine Amateur’. La Secció de Cinema Amateur del Museu era l’entitat que organitzava aquell certamen in- ternacional que mantenia col·laboració amb els principals festivals de cinema amateur de Catalunya. Aquests festivals projectaven pel·lícules en 8 mm, Súper8, Single 8 i 16 mm.

    Un punt de trobada de cineastes i públic

    El FILMETS va més enllà d’un festival de curtmetratges. S’ha convertit en un punt de trobada de cineastes i sobretot del públic més fidel. Des de la seva recuperació, ha comptat amb la participació dels principals curtmetratgistes catalans i de la resta de l’es- tat. En el festival hi han participat autèntics talents del cinema internacional, que poste- riorment han destacat amb la producció de llargmetratges d’impacte mundial.

    FILMETS celebra 50 edicions amb més sessions i entitats participants
    El FILMETS compleix 50 edicions i, com no podia ser d’una altra manera, ho celebrarà amb una edició especial. Els organitzadors voldran mantenir l’aspecte commemoratiu al llarg de tot el festival amb una sèrie d’actes, premis i referències a tots aquests anys. Una de les grans novetats d’enguany serà que hi haurà més ciutats vinculades. Altres ciutats de l’Àrea Metropolitana, a banda de les seus oficials habituals, se sumaran el projecte. El festival més antic de Catalunya de curts de Catalunya, i dels més antics d’Espanya esten- drà el seu territori amb un increment de les seus i les sessions. A més, diverses entitats de Badalona es sumaran al FILMETS per ser seus on projectar algunes de les sessions.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí