Dissabte de glòria per a Maristes Ademar i Llefià

0
    99
    Ascens històric de la UB Llefià

La darrera jornada de les lligues regulars de bàsquet ens ha deixat els ascensos de categoría de Mairstes Ademar, a Supercopa, i la UB Llefià, a Copa Catalunya. El femení, també del Llefià, va ssolir la permanencia a Primera Catalana després de guanyar a la pista del Sant Nicolau per un ajustat 48 a 50. La nota negativa de la jornada va ser la confirmació del descens del Sant Andreu Natzaret a Seagona Catalana.

Maristes Ademar jugava el seu partit a Santa Cloloma depenent de si mateix. La seva sortida no va deixar gaires dubtes, malgrat moments de reacció local que, en certa manera, ajustaven el marcador. Els d’Iñaki Torralbo van imposar el seu ritme. Els colomencs van arribar a ficar-se a dos punts en el tercer quart (42-44). Un parcial de 2 a 10 va tornar a obrir escletxa al marcador. Els locals, a l’igual que durant la resta del partit, no van defallir, situant-se novament a cinc punts (59-64). Un triple d’Adri Rivas va frenar aquesta nova reacció, El mateix Rivas, amb 16 punts, i Marc Canillas (18p) van ser els més destacats d’aquest triomf (64-73), el qual situa a l’equip del pati a la máxima categoría del bàsquet català.

El poliesportiu de Llefià va viure la seva particular Diada de Sant Anastasi amb la victoria del seu equip contra el Sant Nicolau (72-66). Els de David Viñas van haver de reaccionar, després d’un primer quart dominat pels sabadellencs. Marcos Morales i Aleix Rubio van lidera aquesta reacció, davant un Sant Nico ue en cap moment va donar el seu braç a tòrcer. Morales (16p) va ser el màxim anotador, ben ajudat pel mateix Alexi Rubio (15p), i l’aportació d’Edgar Fernández i Isma Guerrero. El Llefià jugarà, per primer cop a la seva historia, a Copa Catalunya.

No tot va ser positiu per als equips badalonins. Badalonès va perdre el segon lloc després de caure de forma clara al Juan del Moral de Santa Coloma (69-53). Una mala sortida va condemnar als Dimonis, els quals van haver d’anar a remolc durant tot el partit. Els de Pol Amigó ho van intentar, arribant sense forces al tram final de partit. Aquesta derrota i la pèrdua del segon lloc, implica no tenir gaires opcions d’un hipotètic ascens a Copa Catalunya, en cas de que alguns equips renunciien a aluna categoría superior. El Sant Andreu Natzaret va jugar el derbi contra Circol B a la Plana, sabent del seu descens matemàtic després del triomf del Castellet en el seu partit contra el CN Terrassa. Els de Víctor Estévez van perdre per 68 a 55.

L’equip femení de la UB Llefià continuarà a Primera Catalana desrprés de guanay, en un dramàtic partit, a la pista del Sant Nicolau (48-50). Les noies de Sergio Arias van haver de remuntar un resultat advers en una gran segona part. Al descans les locals guanyeven per 10 punts (25-15). L’encert en els tirs lliures va acabar decissiu en el desenllaç d’aquest partit. Inés Feliz (17p) i els tirs lliures d’Irene López i Júlia Riera van ser les claus principals, a més de la defensa en el tram final d’un autèntic trhiller.