A Badalona, fem la “Crida als Reis”

    0
    96

    La llegenda local del ‘El fanalet d’en Tasi’

    La llegenda narra que els infants tenien por que els Reis passessin de llarg i no visitessin les seves llars. En Tasi era un d’aquests infants. “I sabeu com s’ho va enginyar perquè els Reis sabessin on era ell, i on era Badalona? Va fer un fanalet, i amb molts altres nens van cantar pels carrers les cançons que tots coneixien, i des d’aquell dia, aquest costum s’ha repetit any rere any, i és així com els Reis d’Orient saben on és Badalona.” Així ho explica el conte ‘El fanalet d’en Tasi’, de Dolors Sabater i Anna Riera.
    Perquè la llegenda no es perdi, la xarxa de biblioteques municipals organitza una adaptació teatral d’aquest conte inspirat en una llegenda local a càrrec de Sus4 Companyia, sota la direcció de Júlia Cortina. A més, com ja és tradició, es fa la Crida als Reis amb cançons tradicionals de Nadal.
    La crida als reis
    Després de la cavalcada, el dia 5 de gener a partir de les 20h aproximadament, els infants badalonins baixen el carrer del Carme amb el fanalet encès fins a la Rambla cantant cançons de cridar els reis i els hi plouen caramels. Una de les tradicions badalonines més especials, la Crida als Reis, tornarà un any més, un cop passi la Cavalcada. Els llums del carrer del Carme s’apagaran per cantar la tradicional cançó badalonina, “Els Reis Vénen”. Com sempre, els Reis d’Orient faran possible una pluja de caramels pels més petits de casa.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí