Edu Esteve: “Tothom va veure en mi l’energia i les ganes que tinc de viure de la música”

    0
    373

    Entrevistem a Edu Esteve, cantant i compositor badaloní conegut pel programa Eufòria de TV3

    L’Edu Esteve és un cantant i compositor badaloní que es va interessar per la música des de ben jove, però el trampolí que l’ha dut a ser conegut arreu de Catalunya és la seva participació en el programa Eufòria de TV3. El seu carisma, energia i personalitat l’han portat a ser un dels participants més emblemàtics del concurs i ara no vol deixar passar l’oportunitat per consolidar la seva carrera musical.

    En l’actualitat ets molt conegut per Eufòria, però els que som de Badalona sabem que havies picat molta pedra abans. Hi confiaves quan feies concerts per a Badalona que arribaries a on estàs ara o tenies un pla B?

    Per mi des de petit era un somni poder treure el cap en el món de la indústria musical, és el que realment m’agrada fer. Ho he intentat al màxim. Portava ja un temps treballant amb molt d’esforç i constància esperant si algun dia sonava la flauta i podia explotar tot allò que jo crec que tinc. He de reconèixer que va donar la casualitat que vaig començar a ser conegut quan em trobava en l’últim any que m’havia donat com a límit per intentar-ho amb la música i no deixar-la com  únicament un hobby. Vaig tenir sort segurament, però va sortir l’oportunitat d’Eufòria i de cop i volta la meva vida ha canviat radicalment. Soc un afortunat, però tot això no hauria arribat sense un sacrifici darrere.

    En el programa Eufòria sorprenia la bona relació que teníeu els concursants entre vosaltres, no us veieu com a competidors?

    Gens, tots estàvem flipant i hi havia molt bon rotllo. Tots compartíem la mateixa experiència, érem com una família que ens veiem cada dia i la convivència era francament bona per tots. Hi havia molts nervis, ansietats, però també molts moments bons de riure i noves vivències que van ajudar a unir-nos entre nosaltres.

    “Volia fer-ho bé per tota aquella gent que m’estava defensant”

    Què creus que és el que el jurat d’Eufòria va veure en tu?

    Jo crec que tothom va veure en mi l’energia i les ganes que tenia de viure de la música. M’agrada descriure’m com una persona amb tanta força que quan trepitja l’escenari, surt i quasi el parteix. A tots els llocs que vaig a cantar intento mostrar la passió sobre l’escenari. Vull transmetre energia, ganes de viure i de passar-ho bé.

    Mentre feies el programa t’adonaves que ho estaves petant?

    Que va, vivíem en una bombolla. De fet, les dues primeres gales van ser discretes i va ser a partir de la tercera gala que cada vegada hi havia més audiència. El fenomen va anant creixent progressivament i nosaltres treballaven amb intensitat durant tota la setmana sense massa temps per pensar en res més. Fèiem l’assaig i cap a casa. Era quan miraves les xarxes socials que veies com els seguidors anaven augmentant i que prenies consciència de l’èxit que estàvem tenint. Era dur, cada setmana havíem de preparar una cançó, tres segones veus dels companys, les coreografies.

    Des d’Eufòria han sortit una sèrie de cantants que han irromput en el panorama musical del país, com veus actualment la indústria musical catalana?

    La veig bé. El tema de reivindicació de l’idioma fa que molts artistes que abans, per por, cantaven en angles o castellà, vulguin donar visibilitat a la seva llengua i ho estiguin fent ara en català. Això està molt bé. És molt important donar força i suport a l’idioma català. Hi ha molts grups i ara amb aquesta nova fornada d’Eufòria ha estat una bufada d’aire fresc. No ens podem queixar, perquè hi ha molt bon ambient. Els grups més consolidats col·laboren amb els nous. Per exemple Adrià Salas, el cantant i compositor de La Pegatina, m’està ajudant moltíssim en tot projecte del nou disc. És d’agrair que la relació no sigui de competició, sinó de col·laboració per fer créixer la música.

    “Volia fer-ho bé per tota aquella gent que m’estava defensant”

    Un dels moments que tots els badalonins recordarem d’Eufòria va ser en la Gala de Repesca en la qual es va organitzar des de Badalona una campanya a favor del teu vot. Com recordes aquell dia?

    Jo ja estava fora i el somni estava a punt d’acabar-se, però per sort hi va haver la Gala de Repesca. Em trobava a la corda fluixa. Des del club de fans van fer una campanya de #RepescaEdu i ho van penjar per tot arreu. Va ser molt emocionant, hi va col·laborar l’alcalde de Badalona i tot. A més, va coincidir amb el dia del pregó de les festes de la ciutat que el feia el Tomàs Molina i va dir “Salvem a l’Edu”. Jo aquell dia vaig sortir amb moltes ganes de donar-ho tot. Encara que em desclassifiquessin, jo volia fer-ho molt bé per tota aquella gent que m’estava defensant.

    El teu primer tema “La Primavera” del projecte que estàs preparant ha tingut molt d’èxit i ha estat la cançó catalana que més ha sonat a la ràdio durant el passat mes de novembre. Com ens hem d’esperar aquest nou projecte?

    Estic molt content de la bona rebuda que ha tingut aquesta primera cançó. A mi m’agrada ballar molt i m’encanta el pop, el que ve a partir d’ara seran temes alegres i amb energia, i potser alguna balada. Vull que la gent vingui als meus concerts a passar-ho bé i oblidar-se dels problemes.

     

     

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí