SEPE: error informàtic deixa 50.000 persones sense cobrar al desembre

    0
    58

    El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) va patir el mes de març passat un ciberatac que va fer perillar la gestió de les prestacions per desocupació, però ara se sum un nou incident informàtic que hauria deixat més de 50.000 persones sense percebre la seva prestació per desocupació al desembre, sobretot a les àrees de Madrid i Barcelona.

    Es tracta de la realització de modificacions tècniques en l’aplicació informàtica que s’utilitza per resoldre els Expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE), que segons CSIF hauria deixat almenys 50.000 persones sense la prestació per desocupació a què tenen dret aquests treballadors , segons càlculs de CSIF.

    En canvi, a les petites províncies sí que han pogut fer front a les modificacions tècniques dels programes informàtics perquè tenien un volum menor d’expedients a incloure que en el cas de les dues grans urbs espanyoles. La previsió és que tothom que no ha cobrat aquest mes cobri el que ve, juntament amb el mes corresponent.

    La plantilla del SEPE ha perdut més de 3.400 efectius estructurals els últims deu anys, a la qual cosa se suma el cessament inapel·lable de 1.500 funcionaris interins de reforç incorporats per la pandèmia.

    El cert és que els treballadors del SEPE fa mesos que denuncien l’elevada càrrega de treball desfermada amb la pandèmia, així com la falta de renovació de materials informàtics i de reforç de la plantilla, reduïda a uns 2.800 empleats actualment, unes crítiques que es repliquen també a la Inspecció de Treball.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí