La finca de Can Colomer torna a ser protagonista pel seu mal estat de conservació. Ja fa anys que una part dels terrenys de la històrica masia badalonina van començar a ser utilitzats com a abocador d’escombraries a peu de muntanya.
Situat a Pomar de Dalt, per sobre de la B-20, i fregant el Castell de Godmar i el barri de Mas Ram, Can Colomer viu ara un nou capítol vinculat a la brossa. Després que la propietat erradiqués els horts i barraques il·legals que hi havia al llarg de tota la finca, l’estat actual de tota la zona és preocupant. L’antiga àrea dels horts s’ha convertit en un cementiri de plàstic i d’elements clarament contaminants pel medi natural.
Zona de gran interès urbanístic
Al maig del 2021, el Ple de l’Ajuntament de Badalona va aprovar provisionalment la modificació del Pla General Metropolità dels àmbits 1, 2, 3, 4, 5 i 6 vinculats a Can Colomer.
La proposta reduïa la pressió edificatòria en uns terrenys que constituïen frontera entre el sòl urbà i el sòl no urbanitzable de la Serralada de Marina, de tal manera que la major part del sostre que s’hagués construït segons les previsions del PGM es trasllada a terrenys dins de la ciutat que es compensen al sector de Can Colomer incrementant la superfície d’equipament i espais lliures.
Aquesta modificació de PGM suposa la distribució de 58.644 m² de sostre residencial i 1.600 m² de sostre d’ús terciari, que es trasllada de sòl urbanitzable per damunt de la B-20 a les parcel·les tant privades com públiques de 6 àmbits en sòl urbà. La superfície de sòl ordenat és de 48.632 m² i inclou zones on definir les condicions d’edificació i sistemes a urbanitzar.
Es proposa mantenir el nombre d’habitatges lliures i augmentar el nombre d’habitatges de protecció pública, aconseguint un augment de 73 habitatges de protecció.