El nou carril bici de Badalona: pros i contres del seu primer mes de vida

    0
    156

    El 25 de febrer s’estrenava a Badalona el nou tram de carril bici de Badalona, el pressupost del qual ha estat de 481.000 euros. Gairebé dos quilòmetres separats en dues parts han modificat visiblement algunes zones de la ciutat.

    El primer tram va des del carrer Prim fins a Torrent de Vallmajor. En aquests 900 metres es poden observar dos carrils bici als extrems de la calçada, un per cada sentit de la circulació. L’espai per bicicletes i patinets el comparteixen en diferents punts amb les parades d’autobús. Per fer-ho s’ha instal·lat unes plataformes per on passen els vehicles del carril bici, però també és una zona d’accés als autobusos pels vianants.

    Alguns usuaris consideren perillós compartir aquest espai amb els ciclistes, ja que no sempre es respecta el cediu el pas situat al principi de la plataforma. D’altres, però, valoren positivament a instal·lació de la plataforma, ja que facilita l’accés al transport públic a la gent gran. Alguns usuaris de Tusgsal creuen que les plataformes són innecessàries, ja que és habitual que bicicletes i patinets utilitzin la calçada per evitar aquest “obstacle”.

    Una altra qüestió a resoldre és la càrrega i descarrega. Especialment al llarg del carrer Sant Bru es poden observar vehicles de repartiment a domicili i de manteniment que utilitzen el carril bici per estacionar i dur a terme les seves funcions, ja que no hi ha cap espai per fer-ho. Aquestes accions obliguen els ciclistes a ocupar la calçada per l’obstrucció del carril.

    L’afluència de bicicletes al primer tram és visiblement baixa, una dinàmica que canvia al segon tram, que comença al Polígon de Can Ribó, on s’uneixen les dues parts. En aquest punt, el carril bici passa a ser central, conserva els dos sentits de la circulació però amb la calçada a ambdues bandes. La seguretat al tram de la carretera de Mataró és el punt més fort. En Diego López, un usuari del carril bici, valora positivament la seguretat de la zona respecte a anys anteriors.”Antigament havies d’anar per la calçada, a prop de la vorera, i era més perillós. Amb el carril bici el ciclista va molt més protegit”.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí