La construcció d’aquest hauria d’haver començat a finals del 2018
Davant la previsió de creixement poblacional del barri de Gorg, de Badalona, l’any 2017, el llavors conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, va anunciar que hi hauria un nou CAP en aquest barri que estaria construit a principis del 2021 i es començaria a instal·lar a finals del 2018.
La necessitat era urgent, ja que els veïns i veïnes de Gorg havien de traslladar-se al centre de Sant Roc i, tal i com va dir Comín quan es va presentar el projecte amb la llavors alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, la construcció del nou centre era “la inversió prioritària de l’Atenció Primària a Catalunya” des que el Departament va analitzar totes les àrees bàsiques de salut del país i va concloure que la de Sant Roc era la que presentava una situació sòcio-econòmica més complicada. Per Comín, aquesta aposta era també “un compromís clar amb els barris més vulnerables”.
“Ho portem reivindicant des de fa 10 anys”
Aquest Diari s’ha posat en contacte amb la presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes del Gorg, Teresa. “El CAP és una de les reivindicacions que vam fer fa molts anys, uns 10 més o menys, i va ser una petició de totes les associacions del Districte, no només d’una”, explica la Teresa.
Actualment, els treballs en la construcció d’aquest CAP són inexistents i els veïns i veïnes del Gorg continuen sense un centre d’atenció primària al barri. El passat dijous es va celebrar una reunió d’entitats on l’Ajuntament de Badalona es va mostrar a favor de reprendre els treballs. No obstant això, el tema dels centres d’atenció primària és competència del Servei Català de Salut. Aquest Diari es va intentar posar en contacte amb ells, però al moment de tancar l’edició no vam obtenir resposta sobre el futur del CAP del barri de Gorg.