Els accionistes del Joventut voten en contra de dissoldre la societat

    0
    96
    20180322_202603.jpg

    22/03/2018 – Rebuig frontal dels accionistes del Joventut SAD a la possibilitat de liquidar la societat, en una junta multitudinària celebrada a l'Olímpic. 

    22/03/2018 – Els accionistes del Joventut SAD han dit "no" a dissoldre la societat. I ho han fet d’una forma rotunda, donant tot el suport al consell d’administració que presideix Juanan Morales perquè segueixi lluitant fins al final per aconseguir la supervivència de l’entitat, amenaçada per la falta de liquiditat. A la junta d’accionistes, la més multitudinària dels darrers anys, hi havia representat un 33,83% del capital social i un 99,97% ha refusat plegar veles. 
    Abans de la votació Juanan Morales, president del club verd-i-negre, ha fet una radiografia de la situació del club. Ha admès que l'escenar és molt delicat i que l’entitat deu dues mensualitats als seus treballadors, però que està al dia d’altres compromisos clau, com els pagaments a Hisenda i la Seguretat Social. “La Penya no té un problema econòmic, té un problema de tresoreria perquè no ha rebut ingressos que tenia compromesos", ha dit Morales, que no ha estalviat critiques al consistori. “Tot i haver presentat les factures, el club encara no ha rebut ni un euro del contracte de patrocini”, ha lamentat el president verd-i-negre, que tampoc no entén l’exigència d’un aval per rebre la bestreta del 50% (468.000 euros) de la subvenció de la Fundació: “Les subvencions que hem rebut sempre s'han ajustat a la llei i han estat perfectament justificades. És falsa l'afirmació que la Penya ha rebut diners sense control. No entenc l'ombra de sospita que s'estén sobre la Penya”. 
    Morales també ha posat molt d’èmfasi en recordar que “no és cert que tots els ingressos que van a la SAD són per al primer equip”. "La quota que paguen els jugadors del bàsquet base no cobreix el seu cost. Aquestes despeses les sosté la SAD i estem orgullosos que sigui així”, ha reblat el president verd-i-negre, que ha defensat a ultrança el model Penya: “Arreu del món ens miren amb enveja i per a la ciutat hauria de ser un motiu d’orgull”. 
    Ara mateix assolir l’aval per cobrar la subvenció i desbloquejar el pagament del patrocini són les prioritats, però Morales també ha admès que estan buscant altres vies, com tancar nous acords de patrocini i mantenir converses amb possibles inversors. “Hem parlat amb tres inversors, que demanen el control del club. Les línies vermelles són mantenir el planter i que el club segueixi a Badalona", ha explicat Morales, que això sí ha afegit que aquesta opció, la de vendre la SAD, ha de ser “l’últim recurs”. 
    Pel que fa a l’aval, que hauria de ser d'uns 560.000 euros (el 120% de la bestreta de la subvenció), un grup de socis, encapçalat per Carles Sagués, ha fet una proposta per aconseguir un aval de forma mancomunada. “Si 400 persones avalem 1.500 euros, arribaríem a la quantitat que fa falta", ha explicat Sagués, que ha fet un al·legat molt aplaudit apel·lant a lluitar fins al final per evitar la desaparició de l’entitat. El club, tanmateix, també treballa de valent per assolir aquest aval per altres vies, parlant amb entitats financeres i mantenint contactes institucionals. Una de les opcions obertes aniria de la mà de la Federació Catalana de Bàsquet i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat.