Badalona donarà el tret de sortida a l’any Pompeu Fabra

    0
    87
    Pompeu_fabra_autor_Varela.jpg

    06/02/2018 – El lingüista va viure a la ciutat durant les tres dècades més intenses de la seva trajectòria professional.

    L'any 2018 està dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra, segons ho va acordar el Govern de Catalunya a l'agost passat per celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana. I una part dels actes de celebració tindran lloc a Badalona.

     

    La presentació institucional es farà a Badalona, ciutat on Fabra va viure 29 anys, coincidint amb els anys de més intensitat professional. Una mostra són els mots badalonins que consten al Diccionari de la llengua catalana. L'acte inaugural, a càrrec de Xavier Albertí, se celebrarà el dia 21 de febrer al Teatre Zorrilla.

     

    Durant l'any s'organitzaran diverses activitats en memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. La celebració farà especial incidència en la seva aportació a la llengua, i també posarà en valor el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya.