El Seagull acull una refugiada dins del programa ‘Gavina solidària’

    0
    89
    DSC_0533_0.JPG

    01/03/2017 – Aquesta iniciativa acosta el futbol femení a les famílies que disposen de pocs recursos econòmics.

     

    En una nova demostració dels valors de l’esport, el CE Seagull ha fet un pas més en la seva missió de convertir-se en un club obert a tothom. Des de fa aproximadament un mes, l’entitat ha donat la benvinguda a una jugadora de formació que ha arribat a Catalunya fugint de la seva terra.

     

    Aquesta cadet, al costat de la seva família, s’ha instal·lat a Badalona després de marxar d’un país de l’est “per motius polítics”, segons ens detalla la directiva del Seagull. Gràcies a la col·laboració de la Creu Roja, el cas s’ha pogut tractar amb agilitat i la família de la nena ha situat la seva nova llar en la nostra ciutat. 

     

    Lògicament, el Seagull demana confidencialitat en relació al país d’origen de la seva nova jugadora i al seu nom, buscant evitar fer pública una informació que podria perjudicar la menor.

     

    El cas d’aquesta refugiada és el primer amb el qual ha topat el Seagull, tot i que l’entitat ja havia posat en marxa feia temps un programa dedicat a acollir a jugadores en risc d’exclusió (al club hi ha diversos casos).

     

    Aquesta iniciativa té el nom de ‘Gavina solidària’ i té una finalitat clara: subvencionar les despeses derivades de l’activitat futbolística d’aquelles nenes que no les puguin afrontar a causa de la seva situació familiar.

     

    “Per evitar qualsevol mala pràctica, des del club sempre demanem documentació a través dels serveis socials o d’alguna entitat. Ja sigui la Creu Roja o d’altres. El més important és que cap noia es quedi sense jugar per un tema de diners”, relata Ricardo Carneado, membre de la directiva del Seagull.

     

    Des de la junta del club també es denuncien totes les dificultats burocràtiques a superar per tal de poder tramitar la fitxa federativa en casos com els dels menors refugiats o que procedeixen de països estrangers.

     

    “Per inscriure a una altra de les noies del programa ‘Gavina solidària’ vam necessitar gairebé un any. En aquest cas ella venia de Llatinoamèrica”, reconeix Carneado. En tot cas, i a l’espera d’obtenir el permís per competir, la menor refugiada fa un mes que s’entrena amb el Seagull i ha trobat un espai a Badalona on poder fer esport. Això és el més important.