16/02/2017 – La Federació Catalana d’Esports per a persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL) i Special Olympics Catalunya organitzen al Màgic una jornada escolar de bàsquet amb 350 esportistes.
Quin escenari millor que Badalona, capital catalana del bàsquet, per acollir una de les jornades esportives més especials de l’any. La ciutat ha obert les seves portes per rebre a 350 esportistes amb discapacitat intel·lectual d’entre 8 i 20 anys, els quals han trobat a les pistes del Màgic un escenari perfecte on poder gaudir de l’esport de la cistella.
La 37ª jornada escolar de bàsquet, esdeveniment organitzat per la Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual (ACELL) i Special Olympics Catalunya, ha comptat amb participants de 17 escoles d’educació especial d’arreu de Catalunya. Jugadors, familiars, monitors, directius de la federació i autoritats han compartit instants de germanor durant tots els partits i les proves adaptades disputades al Màgic.
La Fundació Privada Leo Messi també és una part important de tot l’entramat de col·laboracions que té aquest projecte, ja que realitza una aportació econòmica per subvencionar la participació dels nens i nenes en les diferents jornades escolars. De la mateixa manera, la Fundació Johan Cruyff també hi aporta el seu granet de sorra.
“La jornada és un èxit total. Pels nostres esportistes és la cirereta de tot l’esforç que realitzen durant els entrenaments. Nosaltres fem més que esport, sobretot perquè tots els nens i nenes hi poden participar, tant els que tenen nivell de bàsquet com els que només fan proves adaptades”, destaca Joan Lluís Monteys, vicepresident de la Federació i directiu de Special Olympics.
Segons el dirigent de l’ACELL, un dels factors positius de la jornada del bàsquet “és que tots els participants marxen a casa amb medalla”. Això suposa el reflex més fidel de la voluntat principal de la iniciativa: “l’objectiu és que els nois facin esport i comparteixin temps plegats. Que facin equip”.
Sobre Badalona, Monteys es mostra agraït. “Badalona ja ens va acollir per organitzar uns Special Olympics i sempre s’ha mostrat disposada a col·laborar. Estem molt agraïts a totes les autoritats de la ciutat i també a la Fundació Messi i a la Fundació Johan Cruyff”, declara.
Per a qualsevol municipi, tenir l’oportunitat d’atraure a una xifra tan alta d’entitats dedicades a l’esport inclusiu suposa un repte enorme i, alhora, una alegria majúscula.
“Sempre he pensat que les ciutats que ens acullen obtenen un benefici superior al nostre. Crec que els nostres esportistes enganxen, perquè tenen una capacitat emocional realment alta. Penso que Badalona ha rebut aquest plus d’energia”, assegura Joan Lluís Monteys. Avui al Màgic s’hi ha fet màgia.