25/01/2017 – El govern de Dolors Sabater troba caixes plenes de peces noves que van quedar desfasades després que el PP decidís canviar els uniformes.
L'Ajuntament ha trobat caixes plenes de vestuari desfasat i sense estrenar de la Guàrdia Urbana en un magatzem municipal per valor de 43.230,38 euros. Es tracta de peces de roba com jaquetes, anoracs, polars, camises i pantalons que porten el logotip de Guàrdia Urbana de Badalona de totes les talles, des de les petites a les més grans, tal i com havia avançat El Punt-Avui.
Aquest material, que va ser adquirit per l’Ajuntament a les acaballes del mandat corresponent al període 2007-2011, i va restar en el magatzem guardat en caixes per estrenar al llarg de tot el mandat 2011-2015. Ja no es pot usar a causa de la decisió de canvi d’uniforme de la Guàrdia Urbana que el PP va prendre en el mandat anterior i que es va executar entre 2012 i 2013.
L’alcaldessa Dolors Sabater, també responsable de Seguretat, considera que la decisió de canviar el model de l'uniforme “no responia a criteris tècnics ni de necessitat”. Segons Sabater, “quan hi ha una voluntat de canvi d’uniforme, cal fer una previsió de vida útil del material existent, i un cop aquest s’esgota, ja es pot dur a terme el recanvi”. En aquest sentit, carrega contra l'anterior govern per no “fer aquesta transició i deixar tot aquest material per estrenar”.
“No hi va haver cap instrucció des de la Generalitat o de qualsevol altra administració que obligués a realitzar aquest canvi de vestuari”. La batllessa ha anunciat que s'investigarà quins van ser els responsables “d'aquest malbaratament i, si cal, es demanaran responsabilitats”. També s'analitzarà si l'encomana va complir les clàusules de la licitació, ja que, explica Sabater, els pantalons provocaven picors als agents.
L'exregidor responsable de la Seguretat, Miguel Jurado, assegura que el canvi de model d'uniformes es va decidir després que una comissió de comandaments policials i sindicats valorés seguir la recomanació de la Federació Espanyola de Municipis. No obstant, des del govern insisteixen en que es tractava d'una recomanació, no d'una imposició vinculant. Jurado explica que el 2009 i el 2010 es va comprar material addicional per cobrir les necessitats del cos, i que part d'aquell va ser utilitzat durant tres anys.