Gagandeep Singh: “Els sikhs som una comunitat treballadora i honesta”

    0
    201
    Sikh.JPG

    08/09/2016 – El portaveu de la Comunitat Sikh a Badalona denuncia la falta de coneixement.

    En només un dia, més de 700 sikhs, majoritàriament de Badalona, arriben a passar pel temple Gurdwara Gursangat Sahib, que des de fa uns mesos s'ha traslladat a la ciutat veïnal de Sant Adrià de Besòs per motius d'espai.

     

    Des d'aquest centre, obert des de l'any 2005, centenars de persones s'apropen cada dia per realitzar les seves meditacions per trobar la pau interior, aprendre a treballar voluntàriament en comunitat, compartir la vida i també el menjar que ells mateixos preparen sense cap cost a les persones que arriben. En aquest sentit, destacar que la comunitat sikh de Barcelona arriba a atendre a milers de veïns de diferents religions que, especialment, es troben en exclusió social.

     

    "Per nosaltres no ens importa la religió de cadascú, sinó l'ànima i estimar a la humanitat amb respecte. Els sikhs som treballadors amb fe amb nosaltres mateixos, que no esperem que tinguem sort en la vida, sinó que hem de saber afrontar els problemes amb valentia i donar exemple a altres humans", destaca el portaveu de la comunitat sikh a Badalona i Catalunya, Gagandeep Singh.

     

    També, des que van arribar al nostre país, aquesta comunitat treballa dia a dia realitzant xerrades a entitats, centres educatius i administracions per trencar barreres i així millorar la convivència, ja que moltes vegades són confosos per àrabs o musulmans, però que són totalment diferents. "No parlaria de racisme, sinó de falta de coneixement. Una vegada que els veïns ens coneixen ja formem part de la seva vida", afegeix Gagandeep.

     

    Els sikhs que han arribat a Espanya no han estat per motius econòmics, ja que són una de les comunitats hindús amb més riques. "El nostre objectiu aquí és tenir més llibertat perquè a l'Índia no respecten molts dels nostres drets".

     

    Identitat del sikhisme

     

    De fet, la paraula sikhisme significa deixeble o alumne i és una religió monoteista fundada al segle XIV per Gurú Nanak  amb l'objectiu de canviar algunes doctrines i supersticions hindús, com ara aplicar la igualtat màxima entre homes i dones i acabar amb les castes -tot i que encara existeix-, per això tots els sikhs tenen el mateix cognom: Singh en el cas dels homes, que significa lleó, i Kaur en les dones, que significa princesa. Segons remarca Gagandeep, els drets i deures són els mateixos per a tots els sikhs, siguin homes o dones. A més a més, en aquesta comunitat no existeix la teoria, sinó la pràctica per assolir aquesta igualtat.

     

    El turbant, entre altres símbols propis, és la seva màxima identificació per representar el seu sentiment, ja que no es tallen els cabells de cap part del cos per respecte a la naturalesa. Com així també, tots els sikhs són vegetarians perquè entenen el sacrifici animal com una forma de violència.

     

    Portes obertes

     

    Des del primer dia, els veïns de Badalona van acceptar aquesta comunitat, donant el seu suport i sense posar obstacles per la seva integració a la ciutat, però "encara queda molt per fer. Per això, qualsevol persona té les portes obertes a visitar-nos i treballar amb nosaltres", expressa Gagandeep Singh.

     

    Actualment la Comunitat Sikh de Badalona es troba al número 23-25 del carrer d'Arquímedes de Sant Adrià de Besòs, oberta els 365 dies de l'any.