La Marxa per una Catalunya sense atur dóna el tret de sortida a la plaça de la Vila

    0
    93
    marxa atur.jpg

    07/07/2015 – Aquest dilluns al matí ha donat el tret de sortida la 3a Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat, pobresa i desigualtat, una iniciativa que desembocarà, el proper dijous, en una concentració a la plaça Sant Jaume i en una manifestació fins a les portes del Parlament.

    Aquest dilluns al matí ha donat el tret de sortida la 3a Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat, pobresa i desigualtat, una iniciativa convocada per la Fòrum d’alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat que desembocarà, el proper dijous, en una concentració a la plaça Sant Jaume i en una manifestació fins a les portes del Parlament. La marxa recorrerà diferents municipis de l’Àrea Metropolitana; ahir, per exemple, va passar per Santa Coloma, Montcada i Granollers. Fins arribar al centre de Barcelona farà aturades a ciutats com Ripollet, Terrassa, Sabadell, Martorell o l’Hospitalet, entre d’altres, a més de a la fàbrica SEAT.

     

    A cada localitat es concentraran davant l’Ajuntament i faran entrega d’una carta als responsables municipals, tal i com van fer ahir amb l’alcaldessa Dolors Sabater, que va rebre els representants de la marxa al saló de plens. Els organitzadors demanen a cada corporació municipal compromisos com posicionar-se en contra de la reforma laboral, a favor de l’aprovació d’una renda de garantia ciutadana o de la ILP contra la pobresa energètica i l’emergència social, entre d’altres qüestions. Tanmateix, l’assemblea local d’aturats proposa tant a l’Ajuntament com als diferents grups polítics de la ciutat mesures concretes de les que tingui competències el govern local, com poden ser subvencionar el 100% d’IBI a les famílies en atur, transport públic gratuït per als aturats, imprimir transparència en els programes d’ocupació i que hi participin tots els partits i moviments socials o trenar acords amb empreses i botigues de la ciutat per fomentar l’ocupació veïnal.

     

    La Marxa està recolzada per més d’una cinquantena d’assemblees d’aturats de diferents ciutats, plataformes, moviments socials, entitats, sindicats i partits polítics.