Entitats educatives i veïnals s’uneixen per reclamar la reconversió del Lola Anglada en un institut

    0
    53
    lola anglada.jpg

    13/02/2015 – AMPAs i AAVV han signat un manifest sota el títol ‘Plataforma Institut Lola Anglada’ i l’obren a tothom

    Des del trasllat de l’escola Lola Anglada al seu nou edifici adjacent al parc de Ca l’Arnús-Can Solei, les antigues instal·lacions del centre escolar de Canyadó han quedat en desús durant mesos i es comença a notar la seva degradació. Les comunitats educatives i associacions de veïns de la zona, en aquest sentit, havien demanat que els pressupostos de la Generalitat per al 2015 incloguessin una partida per a la rehabilitació del vell edifici i la seva reconversió en un nou institut per al barri. Un cop constatat que aquesta partida no serà inclosa, en principi, han decidit començar a mobilitzar-se per demanar a les diferents administracions un compromís ferm.

     

    El col·lectiu educatiu ja s’ha posat mans a l’obra i les AMPAs de les escoles Artur Martorell i Lola Anglada han constituït un grup de treball per impulsar la seva reivindicació. Asseguren que, segons les previsions, la manca de places de secundària a partir del proper curs és “evident” i s’accentuarà progressivament durant els propers anys, atès que, entre altres causes, s’estan edificant més de 400 pisos a la zona del cristall que augmentaran la pressió demogràfica d’un districte “històricament mancat de serveis públics”. “Quina millor manera de garantir l’educació pública que aprofitar un edifici històric dedicat a l’ensenyament des de 1926?”, assenyalen les associacions a través d’un manifest que, de moment, han signat les AMPA del Lola Anglada, l’Artur Martorell, l’Isaac Albéniz, a més de FAMPAS i Badalona Es Mou, i les associacions de veïns de Canyadó i Iris-Sol-Casagemes, també sota el paraigües de la FAVB, tots aplegats amb el nom de Plataforma Institut Lola Anglada (PILA).

     

    D’altra banda, recorden que l’antiga Lola Anglada és un edifici catalogat com a bé d’interès cultural i es neguen a que s’acabi degradant com la fàbrica PIHER, a dia d’avui “en un estat de conservació lamentable, convertit en abocador i llar de persones sense sostre i que pateixen una severa exclusió social”. Fa setmanes que l’associació de veïns de Canyadó ja es va pronunciar en el mateix sentit i es van mostrar “preocupats pel deteriorament de l’edifici”.

     

    Una rua de Carnestoltes reivindicativa

     

    Aquest divendres, 13 de febrer, les AMPA de les escoles Artur Martorell i Lola Anglada i les associacions de veïns d’Iris-Sol-Casagemes i Canyadó, amb la col·laboració de la FAVB I FAMPES de Badalona, organitzaran una rua reivindicativa de Carnestoltes al districte.

     

    L’inici de la rua tindrà lloc a la Masia de Canyadó a les 17.30h i a recorrerà diversos carrers de la zona. Finalitzarà cap a les 19.00 h. a la plaça Marinada, on es farà una xocolatada popular. El trajecte estarà amenitzat per diversos grups de percussió.

     

    A més del caràcter purament festiu de la rua, les entitats volen denunciar públicament “la manca de places d’ensenyament secundària a la zona, així com l’estat d’abandó de l’antic edifici de l’escola Lola Anglada”.