La Generalitat manté la negativa a la construcció de Montigalà i Ventura Gassol el 2015

    0
    90
    montigala comunitat educativa.JPG

    14/01/2015 – L'Oficina del President ha respost a la comunitat educativa que "a hores d'ara, cap dels dos equipaments ha estat proposat per ser inclòs en els pressupostos de 2015".

    La comunitat educativa del barri de Montigalà va marxar de vacances al Nadal amb la seva lluita pels nous edificis Escola Montigalà i Institut Ventura Gassol ben viva. El col·lectiu, a més de reunir-se l’1 de desembre passat amb els Serveis Territorials d’Ensenyament, va adreçar una carta directament al president Artur Mas per transmetre les seves situació i reivindicació. Passades les festes, la resposta ha arribat de mans del director de l’Oficina del President, Joan Vidal, ha través d’una carta que no resulta gaire encoratjadora per als interessos de pares, nens i professorat.

     

    La missiva explica que “a hores d’ara, cap dels dos equipaments ha estat proposat per a ser inclòs en els pressupostos del 2015, ja que l’escolarització queda garantida en els dos propers cursos escolars”. De fet, apunta que, “atenent a les dades del padró i l’IDESCAT, es constata una disminució de la natalitat que probablement obligui a reajustar l’oferta de places escolars” a Educació Infantil i Primària. Sí admet, d’altra banda, que la previsió del nombre d’alumnes de Secundària pels propers cursos ha fet mantenir “en la planificació de construccions escolars” el nou edifici del Ventura Gassol, encara que, asseguren, “l’oferta de places també està garantida”.

     

    La Plataforma Zona Educativa Montigalà, davant la carta, s’ha mostrat “decebuda”, en primer lloc, “pel retard en respondre” –mes i mig-, “perquè ni tan sols respon el president, sinó el director de la seva oficina” i perquè no s’ha mostrat “receptiu ni sensible amb el clam de Montigalà i Badalona”, sinó que respon amb un possible reajustament de “l’oferta de places escolars”, quelcom que, diu el col·lectiu, “son a amenaça”. “Només s’han limitat a reproduir els arguments d’Ensenyament: manca de pressupost i descens demogràfic”, manifesten.

     

    “No es pot defensar els valors de l’ensenyament públic de qualitat quan 200 nens estudien en condicions precàries en barracons des de fa cinc anys”, etziba la plataforma, que seguirà endavant amb les accions per reclamar “un ensenyament veritablement de qualitat”.