El nou estadi, vital per a la supervivència

    0
    53
    Assemblea.jpg

    4/12/2013- Arriben mesos decisius per al futur del CF Badalona, que aquest dimarts, en l’assemblea de socis celebrada al BCIN, va conèixer algunes de les línies mestres de la nova proposta de modificació del conveni signat el 2005 entre el club i l’Ajuntament que l’actual govern de la ciutat ha fet arribat a la directiva. Des de fa mesos que les dues parts negocien adequar aquell protocol d’acords a la realitat econòmica actual, però fins aquesta setmana no s’ha concretat un primer esborrany en ferm. La proposta encara no es va aprovar en l’assemblea, sinó que se’n convocarà una d’extraordinària més endavant un cop el club l’hagi pogut estudiar amb detall.  A més, també haurà de passar per l’aprovació del ple municipal, en tot un procés on està obert que s'hi vagin fent noves esmenes. 

     

    L’assemblea va escenificar una bona sintonia entre el club que presideix Miguel Ángel Sánchez i l’Ajuntament, amb la presència del regidor d’Esports Juan Fernández, que va fer arribar als socis del Badalona la voluntat del govern municipal de desbloquejar, d’una vegada per totes, la construcció del nou estadi municipal a Montigalà. Fernández va admetre que hi ha un “deute històric” de la ciutat amb el club escapulat i que hi ha total predisposició de tots els grups polítics amb representació al consistori de tirar endavant un projecte que s’arrossega des de fa anys. La nova proposta no deroga el conveni signat el 2005, que seguirà vigent en alguns dels seus punts (com el milió d’euros que l’Ajuntament té pendent de pagar al club per a la remodelació del camp de la Morera), però en modifica alguns aspectes clau, entre ells l’aportació econòmica que l’Ajuntament havia d’abonar cada any al club per acabar de compensar-lo per la permuta dels terrenys de l’Avinguda de Navarra. Aquesta aportació havia de ser de 600.000 euros, que el consistori considera inassumible (“aquell conveni era una carta als Reis Mags”, va dir el regidor d’Esports) i proposa rebaixar-la a 100.000 euros l’any.  

     

    Fernández també va assegurar que al primer trimestre del 2014 els terrenys de l’avinguda de Navarra que ja són en mans de l’Ajuntament (excepte una petita part que encara pertany al club) sortiran a subhasta pública, i que ja han sondejat empreses interessades. D’aquesta subhasta han de sortir els recursos econòmics per construir el nou estadi, amb un cost d’uns 7 milions d’euros. En principi sembla que el Badalona podria acabar la present temporada jugant a l’avinguda de Navarra, però no està clar quan hauria de buscar-se una nova casa temporal un cop la subhasta s'hagi fet efectiva i a l’espera que s’acabin les obres del nou camp municipal (es parla d’un termini de 25 mesos de construcció des de l’adjudicació de les obres i ens en podríem anar fins al 2016).  El Badalona, un cop construït el camp, tindria l’ús preferent de la instal·lació garantit durant un període de com a mínim 30 anys.

     

    Recordar que el conveni del 2005 contemplava la permuta del Centenari amb el camp de la Morera, que ja es va dur a terme. L’administració local cedia al club la propietat de les instal·lacions de Morera més un ingrés d’un milió d’euros per reformar-lo, i a canvi  el club traspassava bona part del seu estadi a l’avinguda de Navarra amb l’objectiu que l’Ajuntament realitzés els tràmits pertinents per edificar-hi habitatge protegit i obtenir el rèdit econòmic suficient per aixecar les noves instal·lacions a Montigalà.  A més, per acabar de compensar les permutes hi havia aquesta xifra de 600.000 euros l’any ara rebaixada considerablement en la nova proposta. Per fer aquests pisos es va arribar a un acord per part del consistori amb  l’Institut Metropolità de Promoció del Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL), però arran del context econòmic la operació es va anar endarrerint i al gener d’aquest any 2013 l’Ajuntament va decidir trencar aquest acord i buscar diners privats amb una subhasta pública que ara s’anuncia per al primer trimestre del 2014. 

     

    831.600 euros de pressupost

    L’assemblea de socis va aprovar per unanimitat els comptes  del curs passat, que es van tancar amb un dèficit de 26.978 euros, sobretot per culpa de la gran devallada de socis (ara mateix només 303). Per a la present temporada el pressupost, també aprovat per unanimitat, serà de 831.600 euros, amb el maldecap de trobar 150.000 euros d’ingressos que falten per poder equilibrar-lo. Una de les partides que han fet incrementar substancialment el pressupost d’enguany és la destinada a la Seguretat Social, on s’han hagut de donar 32 noves altes d’empleats del club per poder complir amb la nova normativa. A més, arran d’una inspecció, hi ha deutes pendents amb Treball que pugen fins als 986.000 euros. Sánchez va explicar, però, que des del club s’ha aconseguit reduir aquesta xifra, ja que en principi se’ls reclamava 1,4 milions d’euros.

     

    El nou conveni que permeti fer un nou camp és vital per a la supervivència del CF Badalona, i per argumentar-ho Miguel Ángel Sánchez va fer un repàs exhaustiu a l’herència rebuda des del punt de vista econòmic, explicant que en l’època de bonança  -i grans pressupostos- bona part dels recursos van arribar mitjançant préstecs i que el deute que acumula l’entitat s’ha enfilat   fins als 10.543.000 euros mentre que el valor del patrimoni ha anat baixant. “Hem de ser transparents”, va defensar Sánchez, que va explicar que la diferència entre aquest passiu i els actius del club seria de mig milió d’euros, que faltarien per quadrar els comptes.

     

    Sense president d’honor

    Un altre dels temes que s'esperaven "calents" en l’assemblea escapulada era la renúncia a la presidència d'honor de Fermín Casquete. L’expresident hi va renunciar mitjançant una carta que va fer arribar a la junta directiva fa pocs dies. Casquete havia estat nomenat per aquest càrrec honorífic en una assemblea l’octubre del 2011, tot i que els estatuts del club no contemplen aquesta figura institucional. La junta va sotmetre a votació si aquesta figura ha d’existir i els socis hi van votar majoritàriament en contra.  Per últim, sí que va rebre suport la creació d’una nova secció de futbol sala.