28/11/2013 – Aquest dimecres el Centre de Recursos i Assessorament a la Dona (CRAD) ha acollit una conferència sobre la violència de gènere a càrrec de la metgessa de família del CAP de Llefià, Ana Gómez.
Aquest dimecres el Centre de Recursos i Assessorament a la Dona (CRAD) ha acollit una conferència sobre la violència de gènere a càrrec de la metgessa de família del CAP de Llefià, Ana Gómez.
El cap d’unitat del CRAD, Paco Escudero, i la responsable de la Federació de Dones de Badalona, Rocío Mateos, donaven pas a la ponent. Davant d’una vintena d’assistents, Ana va iniciar la conferència explicant els successos que va viure ella quan treballava en les consultes en un centre mèdic de Lleida i va observar que tractava més problemes de violència de gènere que no pas biològics. A l’arribar al CAP de Llefià va veure que els problemes físics i psicològics, a causa de la violència de gènere, eren continus.
La ponent va ressaltar frases com “la consulta, lloc de trobada d’éssers humans”, de Pilar Blanco, en què feia referència tot el treball psicològic que realitzen els metges i les metgesses en un centre d’atenció primària. A més, va compartir moltes històries de dones que fins el dia d’avui han passat per la seva consulta i de les quals la majoria, que són gent gran i separades, pateixen maltractament psicològic crònic, i d’altres que tenen impotència de “tenir que anar aguantant i afirmar que és el ha tocat per ser dones”.
Ana ha afirmat que es veuen pocs casos de violència sexual, ja que 1 de cada 4 pacients de psicologia l’han patit a la seva infància. Per altre banda, pel que fa la joventut, les situacions d’emergència i els micromasclisme són més freqüents i també els casos de violència han augmentat.
Finalment, ha recordat que “si la dona té por al marit és violència”. I Rocío Mateos ha donat per tancada la conferència dient que “marxo d’aquí molt satisfeta perquè posar-se en el lloc de la persona com fa l’Ana Gómez és un gran pas”.