L’oposició insta el govern a aturar els ascensos a la Guàrdia Urbana per sospites als examens

    0
    99
    GU.jpg

    28/06/2013 – PSC, CiU i ICV-EUiA aproven una moció que insta el govern a aturar les oposicions fins que no s'esclareixin els dubtes expressats pel sindicat SFP, que sospesa portar el cas a Antifrau.

    Els grups municipals de l’oposició van manifestar dimarts al Ple els seus dubtes respecte del procés d’oposicions de la Guàrdia Urbana de Badalona que fa uns dies el Sindicat de Funcionaris de Policia va posar en entredit. A través d’una moció, tots tres partits van instar el govern local a paralitzar els ascensos a sergent i sotsinspector fins que s’esclareixin les ombres del cas. I és que des del SFP, a les reivindicacions del qual s’han unit també UGT i CCOO, expliquen que les possibilitats de traslladar l’assumpte a l’Oficina Antifrau són molt altes.

     

    PSC, CiU i ICV-EUiA coincideixen en que els arguments aportats per el SFP reflexen un resultat “com a mínim curiós” dels examens, les notes dels quals han estat molt dispars entre aprovats i suspesos. També apuntaven que aquesta informació “ha plogut sobre mullat”, ja que el cos policial badaloní o la seva cúpula política ha estat assenyalada per algunes irregularitats durant el darrer any. Ferran Falcó, líder de CiU i antic responsable de la Guàrdia Urbana, considera que els resultats de les oposicions són molt improbables, segons la seva experiència, i que el més prudent davant d’un cas que podria traslladar-se a Antifrau és aturar el procés i esclarir què passa.

     

    El govern local defensa que el Ple no té potestat per aturar les oposicions i que no hi ha cap motiu legal per fer-ho.  La tinent d’alcalde Maritxu Hervàs va assegurar dimarts que el procés s’ha desenvolupat amb “absoluta normalitat” des de Recursos Humands de l’Ajuntament i que els examens van ser elaborats el vespre anterior per quatre persones pertanyents a la corporació municipal i quatre persones de reconegut prestigi d’altres administracions locals i la Generalitat i guardades amb clau, cosa que impossibilita cap filtració, i que l’observador del SFP va ser-hi present i no va presentar cap queixa fins conèixer les notes.

     

    El sindicat demandant ha manifestat que l’examen es va composar en base a una bateria de 50 preguntes que la responsable de RRHH va aportar i la procedència de les quals no és clara, i que el seu observador va registrar fins a quatre documents expressant les “anomalies existents” dins el procés; fins i tot un d’ells analitzant cada pregunta i explicant la “impossibilitat d’aprovar” l’examen.