El Concurs de Música de Badalona recorre al micromecenatge per finançar la 15a edició

    0
    56
    concurs.jpg

    29/05/2013 – L'Associació La Rotllana, organitzadora del certament, es veu obligada a buscar ajuda econòmica a través de Verkami per tirar endavant l'edició d'enguany.

    L’Associació la Rotllana celebra, una temporada més, el Concurs de Música de Badalona, que enguany arriba a la 15a edició. Els organitzadors, però, han vist com, darrerament, suportar el pes econòmic del projecte s’ha fet més i més difícil, fins que, enguany, s’han vist obligats a recórrer al micromecenatge, a través del web Verkami, per poder continuar.

    Els diners recaptats a través de Verkami seran destinats a la masterització i edició dels CD's recopilatoris i a recaptar els diners que manquen a l’organització per garantir el premi en la categoria de Millor banda en Llengua Catalana, valorat en 1.000 euros.

     

    A més d’aquest, el certamen compta amb altres dos guardons: el de Millor banda de Catalunya, de 3.000 euros a bescanviar en instruments, i el de Millor banda de Badalona, de 1.000 euros.

     

    Els participants no només opten als premis, sinó també a la visibilitat que els hi ofereix el concurs. Molts participants i guanyadors d'altres edicions són actualment reconeguts en l'escena musical local i nacional. Tot i les dificultats econòmiques, els organitzadors diuen estar molt satisfets perquè s'hi han presentat 190 bandes, “tot un èxit en volum i sobretot en qualitat”.

     

    El concurs està obert a tota Catalunya i a tots els estils musicals; els grups que es presentin no poden tenir material musical enregistrat en cap companyia discogràfica, ni cap contracte en vigor. La primera selecció d’enguany, realitzada a través de votació popular, ja ha finalitzat. El proper pas seran les audicions per optar a ser semifinalistes, primer, i finalistes, després.

     

    L’últim cap de setmana de setembre es fan les finals en directe, a la Sala Estraperlo de Badalona. Dos vespres d’actuacions en directe, on se selecionen els tres guanyadors. A part dels premis, s’edita un CD recopilatori amb les bandes semifinalistes i finalistes.

     

    El Concurs de Música de Badalona és una iniciativa social i cultural que té l'objectiu de potenciar les bandes emergents de Catalunya i promoure la música en directe.