La CUP pinta un mural reivindicatiu a les cases de pescadors del centre

    0
    53
    CupBdn_Mural_220413.jpg

    24/04/2013 – Aquest és el darrer acte en defensa d'uns habitatges tradicionals pesquers que molta gent defensa com a patrimoni històric i que probablement acabin enderrocats.

    Les últimes cases de pescadors que queden al barri del Centre de Badalona, als carrers de Sant Llorenç i Santa Anna, desapareixeran de aquí a no molt. Aquest petit conjunt de cases, que també compta amb un antic pou ben singular, era fins el passat mes de febrer un bé del patrimoni local. El Ple municipal, però va aprovar-ne per unanimitat la descatalogació i ensorrament per causa de ruïna. Diverses entitats i moltes persones de la societat civil ja han demostrat el seu rebuig envers aquesta situació. El passat cap de setmana, la CUP de Badalona va dur a terme una simbòlica i contundent acció per posar de manifest la seva “defensa del patrimoni arquitectònic de la ciutat i l'oposició a l'urbanisme especulatiu”. 

     

    Des de la formació política creuen que el problema ha estat “que els responsables polítics pertinents no s'han pres el catàleg de patrimoni local de forma seriosa”. En paraules del portaveu de la CUP, de Francesc Duran, "la història i la identitat col·lectiva de la nostra ciutat es forgen, també, amb la protecció, el manteniment i la conservació del seu patrimoni arquitectònic simbòlic rellevant".

     

    Amb aquest mural, que cobreix tota una façana de la riera Martí Pujol i que ha tingut molt bona rebuda tant a peu de carrer com a les xarxes socials, el partit independentista vol recordar que “és una obligació fonamental de les institucions públiques la defensa del patrimoni local”. En aquest sentit,  Duran considera que "l'especulació urbanística sembla que és més important per segons quines forces polítiques”, i que a Badalona “compta amb la complicitat de tots els grups municipals amb representació a l'ajuntament: PP, PSOE, CIU i ICV-EUiA".