Obres publiques incomplint odenances

    0
    48
    DIPSIT~1.JPG

    Ja sabem que a les obres públiques existeix un cert passotisme per part dels serveis d'urbanisme, fent la vista grossa a vegades a certes coses que no acaben de regular-se com hauria de ser.

    D'ençà uns mesos han començat les obres de construcció del dipòsit regulador d’aigües pluvials ubicat al solar de l’antiga fàbrica de l’Estrella. Es tracta d'unes obres necessàries i que donaran un bon servei a la comunitat, a més de tractar-se d'una oportunitat per treballadors que potser enlloc de treballar estarien a l'atur.

    Però des de fa una setmana aquests treballs s'estan tornant insuportables pels veïns d'aquest solar. L'origen d'aquesta insuportabilitat és que quan se suposa que tothom està descansant per poder continuar fer front durant el dia a aquests moments de dificultat econòmica, existeix una petita zona on els seus veïns no poden gaudir d'aquesta tranquilitat. No pensem que es tracta d'uns petits minutets després de l'horari, que segons article 23 de l'Ordenança de Sorolls i Vibracions de Badalona és de 8h a 21h durant la setmana i de 9h a 20h del dissabte, sino que encara a les 23.30 de la nit i més enllà resten treballant amb maquinària que emet sorolls continus durant una bona estona de la nit.

    Segons aquesta ordenança els treballs d'obres públiques existeix la possibilitat de treballs durant la nit a l'apartat 9 del citat article. Això si, amb un estudi d'impacte acústic que desconec si està realitzat o no, o si s'està complint. També a aquest apartat parla de que en cas que es sobrepassi els límits de l'horari i dels valors d'immisió de la zona (soroll) el titular de les obres ha d'avisar el veïnatge. Personalment, no he rebut cap notificació de l'Ajuntament (titular) conforme a les 23:30h encara es troben treballant i fent soroll.

    Demano si us plau per part de l'Ajuntament una mica de sensibilitat amb el veïnatge que al cap i a la fi som qui paga els impostos amb els que es paguen aquest tipus d'obra, i tal com diu l'apartat 10, la comprovació del nivell sonor per determinar si es compleix.